2016-03-152016-03-152008-2-29Thttp://hdl.handle.net/20.500.12688/916Η βιολογική γεωργία είναι ένα σύστημα παραγωγής στο οποίο: • Η παραγωγή, η επεξεργασία και η διακίνηση τροφίμων υπόκεινται σε αυστηρούς κανόνες και νομοθεσία • Η παραγωγή, η επεξεργασία και η διακίνηση των τροφίμων ελέγχονται και πιστοποιούνται. • Η χρήση συνθετικών αγροχημικών και γενετικά τροποποιημένων οργανισμών απαγορεύεται. • Η διαχείριση των εκμεταλλεύσεων πραγματοποιείται σύμφωνα με τις αρχές της αγροοικολογίας. • Στηρίζεται στην αμοιβαία συνυπευθυνότητα των παραγωγών και των καταναλωτών. Στη λογική αυτή εντάσσεται η διατήρηση ενός ζωντανού και υγιούς εδάφους, η διατήρηση της μεγαλύτερης δυνατής ποικιλομορφίας ζωικών και φυτικών οργανισμών στο οικοσύστημα της καλλιέργειας, για μεγαλύτερη σταθερότητα και έλεγχο του πληθυσμού των φυτοπαρασίτων μέσω της «φυσικής αυτορρύθμισης» Με λίγα λόγια, η βιολογική γεωργία χρησιμοποιεί ήπιες τεχνικές καλλιέργειας και προϊόντα φυτοπροστασίας και λίπανσης ,που δεν αποτελούν κίνδυνο για το περιβάλλον, αξιοποιώντας τις σύγχρονες κατακτήσεις της επιστήμης, της εμπειρίας και της ντόπιας παράδοσης.Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)Η εξέλιξη της βιολογικής γεωργίας στο νομό Ηρακλείου.The development of organic agriculture in the prefecture of Heraklion.