2016-03-152016-03-152011-12-02http://hdl.handle.net/20.500.12688/5269Στην παρούσα εργασία γίνεται μία προσπάθεια καταγραφής των στοιχείων του κλάδου του ελαιολάδου. Συγκεκριμένα στο πρώτο κεφάλαιο αναφερόμαστε στην μορφολογία της ελιάς και παρατίθενται ιστορικά στοιχεία για το δέντρο τον καρπό και τα παράγωγα της. Παράλληλα παρατίθενται στοιχεία που καθορίζουν την ποιότητα του ελαιολάδου όπως και συγκριτικά στοιχεία του κρητικού με τα υπόλοιπα. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύεται το εμπόριο ελαιολάδου και συγκεκριμένα η αλυσίδα εμπορίας ελαιολάδου και οι κανόνες εμπορίας Στο επόμενο κεφάλαιο αναλύονται τα στοιχεία του κλάδου τόσο σε εθνικό όπως και σε διεθνές επίπεδο, ενώ παρατίθενται στοιχεία εμπορίου, πολιτικές εφαρμογής για το ελαιόλαδο, και φορείς στήριξης του ελαιολάδου. Στο τελευταίο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στις ανάλυση των αγορών ελαιολάδου κυρίως στις μεσογειακές χώρες ενώ παρατίθεται στοιχεία άρθρων και διαδικτυακών πηγών οι οποίες ασχολούνται με το θέμα. Τέλος παρατίθενται στο παράρτημα οι τιμές του ελαιολάδου στην Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία και αναφέρονται οι πηγές και η βιβλιογραφία.Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)Μελέτη αγοράς στον ελαιοκομικό κλάδο.Market survey in the olive industry.