Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Alejiadou, Maria"
Τώρα δείχνει 1 - 1 of 1
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
Τεκμήριο Επίδραση της υγιεινής του νερού στην ποιότητα των τροφίμων.(Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, 2008-10-17T10:23:53Z) Αλεξιάδου, Μαρία; Alejiadou, Maria«Νερό είναι η αρχή των πάντων» κατά τον Θαλή τον Μιλήσιο και ένα από τα τέσσερα «βασικά στοιχεία» κατά τον Αριστοτέλη. Η σημαντικότερη πηγή ζωής όλων των οργανισμών είναι το νερό. Η ύπαρξή του είναι πολύ σημαντική τόσο για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας στον πλανήτη όσο και για την ίδιά μας τη ζωή. Η σημασία του νερού είναι μεγάλη (περιβαλλοντική, υγειονομική, διατροφική) και η χρήση του πολύ σημαντική. Ο σκοπός της πτυχιακής αυτής είναι να αναλυθεί η αξιοποίηση του νερού από τις διάφορες βιομηχανίες τροφίμων αλλά και η χρησιμότητά του προς αυτές. Ως επίσεις θα αναφερθεί και η χημική αλλα και μικροβιολογική αξία και ανάλυση του νερού και η χρησιμοποιήση του σαν πρώτη ύλη από τη βιομηχανία των τροφίμων. Η ανθρώπινη υγεία είναι ένας ακόμα παράγοντας που θα εξεταστεί σε αυτό το θέμα μιας και όπως προαναφερθήκαμε το νερό είναι αυτό που καθορίζει τη ζωή μας αλλά και την υγεία μας. Το νερό που καθορίζετε για την ανθρώπινη κατανάλωση και χρησιμοποήση από της δίαφορες βιομηχανίες πρέπει να είναι ασφαλές και ακίνδυνο για την υγεία. Το νερό είναι ένας σοβαρός παράγοντας επιβίωσης και πρέπει όλοι να είμαστε υπεύθυνοι για τη σωστή του χρήση και τη διατήρηση της καλής του ποιότητας.