Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Androulaki, Evangelia"
Τώρα δείχνει 1 - 2 of 2
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
Τεκμήριο Γενικά περί ΦΠΑ- Ενδοκοινοτικές συναλλαγές ως Ν.2859/00.(Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής, 2012-02-08T10:42:32Z) Ανδρουλάκη, Ευαγγελία; Δημοτάκη, Αρετούσα; Ζαχαριουδάκη, Αικατερίνη; Androulaki, Evangelia; Dimotaki, Aretousa; Zacharioudaki, AikateriniΣκοπός αυτής της εργασίας είναι να δούμε και να συνειδητοποιήσουμε λεπτομέρειες σημαντικές γύρω από την δραστηριότητα της οικονομικής μονάδας. Στο περιεχόμενο της εργασίας, όπως θα δούμε και στη συνέχεια, καταγράφουμε παρατηρήσεις, αναλύσεις στοιχείων, δεδομένα προς αξιοποίηση και παραδείγματα επί πραγματικών στοιχείων οικονομικής δράσης, τα οποία μας βοηθούν να κατανοήσουμε καλύτερα την λειτουργία καθώς επίσης και τη σημαντικότητα ενός έμμεσου φόρου, του Φ.Π.Α. Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η μηνιαία αναφορά των στοιχείων των επιχειρήσεων, δίνουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε τις βάσεις δεδομένων, σε ότι αφορά την σωστή απόδοση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας των οικονομικών στοιχείων κάθε μορφής επιχείρησης και μεγέθους. Συμπεραίνουμε λοιπόν, ότι η προσέγγιση της πραγματικής απόδοσής προς το δημόσιο, έχει σαν αποτέλεσμα να βοηθήσει τους υπεύθυνους του δημόσιου και ιδιωτικού φορέα για προϋπολογισμό, σχεδιασμό και λήψη έγκυρων και έγκαιρων αποφάσεων, σε στιγμές, που αφορούν τη ζωή της επιχείρησης και κατ’ επέκταση τα έσοδα του δημοσίου, καθώς επίσης και την δυνατότητα ασφάλειας και εξασφάλισης εισοδήματος στους εργαζομένους.Τεκμήριο Η κρητική διατροφή ως παράγων ανάπτυξης της περιφέρειας Κρήτης(Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο), 2016-06-22) Ανδρουλάκη, Ευαγγελία; Androulaki, Evangelia; Μαυρονύκτης, Νικόλαος; Mavronyktis, NikolaosΗ παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως στόχο να αναδείξει την κρητική διατροφή και ιδιαίτερα το πώς μπορεί αυτή να συμβάλει στην ανάπτυξη της Περιφέρειας Κρήτης. Έγινε προσπάθεια να προσδιοριστεί τι ακριβώς είναι η κρητική διατροφή και αναφέρθηκαν τα οφέλη της όπως αυτά προκύπτουν από επιστημονικές έρευνες. Διερευνήθηκε πως μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη συνολικά της περιφέρειας Κρήτης, ποιοι τομείς επηρεάζονται περισσότερο και με ποιο τρόπο. Αναφέρθηκε ακόμα ποιος είναι ο ρόλος της Περιφέρειας σε αυτό. Αναλύθηκαν επιμέρους οι τομείς του τουρισμού και ο αγροτικός τομέας οι οποίοι επηρεάζονται περισσότερο, και έγινε προσπάθεια να συσχετιστεί η διατροφή με την παράδοση, τους ανθρώπους, το περιβάλλον, την ιστορία και τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στο νησί, ώστε να προβάλετε σαν ένα ενιαίο προϊόν. Διαπιστώθηκε τέλος ότι η Κρητική Διατροφή μπορεί να αποτελέσει το ανταγωνιστικό συγκριτικό πλεονέκτημα της Περιφέρειας Κρήτης και να οδηγήσει σε ένα σύγχρονο και υγιές μοντέλο ανάπτυξης.