Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Arvanitidou, Panagiota"
Τώρα δείχνει 1 - 1 of 1
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
Τεκμήριο Κοιλιοκάκη και διατροφική αντιμετώπιση.(Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, 2013-03-13T11:34:13Z) Αρβανιτίδου, Παναγιώτα; Παππά, Αγγελική; Arvanitidou, Panagiota; Pappa, AggelikiΣκοπός της παρούσας εργασίας είναι να εξεταστεί ο ρόλος της διατροφής στην αντιμετώπιση της κοιλιοκάκης, καθώς αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα για τη βελτίωση της κλινικής εικόνας της ασθένειας και της ποιότητας ζωής των ασθενών. Ως εκ τούτου, θα πραγματοποιηθεί ανάλυση του ορισμού της έννοιας της κοιλιοκάκης καθώς και ποια είναι τα συμπτώματα αλλά και η συχνότητα εκδήλωσής της στις μέρες μας. Τέλος, θα παρουσιαστεί ο τρόπος διάγνωσης της συγκεκριμένης ασθένειας αλλά και ποια είναι η ενδεδειγμένη διατροφική και φαρμακευτική αντιμετώπιση της. Αντίστοιχα, αναφέρονται ιατρικές μελέτες σχετικά με τη διατροφή και την κοιλιοκάκη καθώς και ποιες είναι οι τροφές εκείνες που θα πρέπει να αποφεύγονται ή συνιστώνται με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και την προστασία από την κοιλιοκάκη.