Λογότυπο αποθετηρίου
  • Ελληνικά
  • English
  • Σύνδεση
Λογότυπο αποθετηρίου
  • Κοινότητες & Συλλογές
  • Όλο το DSpace
  • Ελληνικά
  • English
  • Σύνδεση
  1. Αρχική
  2. Πλοήγηση Ανά Συγγραφέα

Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Athanasopoulou, Maria"

Τώρα δείχνει 1 - 1 of 1
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
  • Φόρτωση...
    Μικρογραφία εικόνας
    Τεκμήριο
    Το ανοσοποιητικό σύστημα και η διατροφή.
    (Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, 2013-07-01T15:52:58Z) Αθανασοπούλου, Μαρία; Athanasopoulou, Maria
    Στην προσπάθεια του, ο ανθρώπινος οργανισμός να προστατευτεί από εξωτερικούς παράγοντες ανέπτυξε διάφορους μηχανισμούς άμυνας όπως την έμφυτη και την επίκτητη ανοσία. Με το περάσμα των χρόνων, ανακαλύφθηκε ότι διάφορες τροφές λειτουργούν θετικά στην λειτουργία του ανοσοποητικού συστήματος και έτσι απομονώθηκαν τα ευεγερτικά συστατικά. Αυτά περιλαμβάνουν διάφορες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, ακόμα και αμινοξέα και κάποια λιπαρά οξέα. Αφότου, το ανοσοποητικό σύστημα μπορούσε να ενισχυθεί μέσω διατροφής, άρχισαν να γίνονται ολένα και περισσοτέρες έρευνες για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος μέσω της εντερικής ή παρεντερικής οδού. Αυτού του είδους η διατροφή ονομάζεται ανοσοδιατρόφη. Με την ανοσοδιατροφή, ακόμα και δύσκολες ομάδες ασθενών, όπως χειρουργημένοι ή με βαριά τραύματα, δείχνουν κάποια βελτίωση στην έκβαση ή στην διάρκεια της ασθένειας τους. Τα βασικά ανοσοθρεπτικά συστατικά είναι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα θειούχα αμινοξέα, η γλουταμίνη και η αργινίνη, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την έρευση ολοένα και περισσότερων συστατικών ή την χρήση της ανοσοδιατροφής σε μεγαλύτερο εύρος ασθενών.

Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΛΜΕΠΑ, Τηλ: (+30) 2810 379330, irepository@hmu.gr

  • Οδηγίες Χρήσης
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική cookies
  • ΕΛΜΕΠΑ

Copyright © 2025, Τμήμα Υποστήριξης Εκπαιδευτικών Διαδικασιών, ΕΛΜΕΠΑ | Βασισμένο στο Dspace