Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Athanasopoulou, Maria"
Τώρα δείχνει 1 - 1 of 1
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
Τεκμήριο Το ανοσοποιητικό σύστημα και η διατροφή.(Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, 2013-07-01T15:52:58Z) Αθανασοπούλου, Μαρία; Athanasopoulou, MariaΣτην προσπάθεια του, ο ανθρώπινος οργανισμός να προστατευτεί από εξωτερικούς παράγοντες ανέπτυξε διάφορους μηχανισμούς άμυνας όπως την έμφυτη και την επίκτητη ανοσία. Με το περάσμα των χρόνων, ανακαλύφθηκε ότι διάφορες τροφές λειτουργούν θετικά στην λειτουργία του ανοσοποητικού συστήματος και έτσι απομονώθηκαν τα ευεγερτικά συστατικά. Αυτά περιλαμβάνουν διάφορες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, ακόμα και αμινοξέα και κάποια λιπαρά οξέα. Αφότου, το ανοσοποητικό σύστημα μπορούσε να ενισχυθεί μέσω διατροφής, άρχισαν να γίνονται ολένα και περισσοτέρες έρευνες για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος μέσω της εντερικής ή παρεντερικής οδού. Αυτού του είδους η διατροφή ονομάζεται ανοσοδιατρόφη. Με την ανοσοδιατροφή, ακόμα και δύσκολες ομάδες ασθενών, όπως χειρουργημένοι ή με βαριά τραύματα, δείχνουν κάποια βελτίωση στην έκβαση ή στην διάρκεια της ασθένειας τους. Τα βασικά ανοσοθρεπτικά συστατικά είναι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα θειούχα αμινοξέα, η γλουταμίνη και η αργινίνη, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την έρευση ολοένα και περισσότερων συστατικών ή την χρήση της ανοσοδιατροφής σε μεγαλύτερο εύρος ασθενών.