Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Chalepaki, Artemis"
Τώρα δείχνει 1 - 1 of 1
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
Τεκμήριο Το χαρούπι και τα παράγωγά του: τρόποι επεξεργασίας, διατροφολογικές και φαρμακευτικές εφαρμογές.(ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, 2021-03-29) Κουρμούλη, Στυλιανή; Χαλεπάκη, Άρτεμης; Kourmouli, Styliani; Chalepaki, ArtemisΤο χαρούπι είναι ένα φυτό το οποίο συναντάται στη λεκάνη της Μεσογείου και γίνεται ολοένα και πιο γνωστό τα τελευταία χρόνια για τις πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητές του καθώς και τις χρήσεις του στη βιομηχανία τροφίμων, φαρμάκων και καλλυντικών. Είναι πλούσιο σε ίνες, πρωτεΐνες , πολυφαινόλες και βιταμίνες και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε πληθυσμιακές ομάδες με τροφικές αλλεργίες, δυσανεξία στη γλουτένη ή στις πρωτεΐνες του γάλακτος, αφού τους επιτρέπει να καταναλώνουν προϊόντα με αλεύρι καθώς και γλυκίσματα. Ορισμένα από τα πιο γνωστά προϊόντα του χαρουπιού είναι το χαρουπάλευρο και το χαρουπόμελο, τα οποία προέρχονται από επεξεργασία τόσο του σπόρου όσο και του φύτρου του. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να περιγράψει το φυτό αυτό, τις διαδικασίες επεξεργασίας του καθώς και τις χρήσεις του από τον άνθρωπο.