Λογότυπο αποθετηρίου
  • Ελληνικά
  • English
  • Σύνδεση
Λογότυπο αποθετηρίου
  • Κοινότητες & Συλλογές
  • Όλο το DSpace
  • Ελληνικά
  • English
  • Σύνδεση
  1. Αρχική
  2. Πλοήγηση Ανά Συγγραφέα

Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Delgas, Athanasios"

Τώρα δείχνει 1 - 1 of 1
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
  • Φόρτωση...
    Μικρογραφία εικόνας
    Τεκμήριο
    Ο ρόλος του διαιτολόγου στην αθλητική προετοιμασία. Προϋποθέσεις, καταγραφή της ελληνικής πραγματικότητας και μελλοντικές προοπτικές.
    (Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, 2008-2-28T16:47:22Z) Δέλγας, Αθανάσιος; Μαργκός, Σμαράγδα; Delgas, Athanasios; Margos, Smaragda
    Η σωστή διατροφή αποτελεί το θεμέλιο της σωματικής απόδοσης. Οι τροφές που καταναλώνουμε παρέχουν τα καύσιμα για τη βιολογική δραστηριότητα καθώς και τις χημικές ουσίες που εξάγουν και χρησιμοποιούν τη δυναμική ενέργεια που βρίσκεται μέσα σε αυτές τις τροφές. Με την εργασία μας προσπαθήσαμε να περιγράψουμε και να αντιληφθούμε το ρόλο του κάθε θρεπτικού συστατικού στον ενεργειακό μεταβολισμό, στη δράση του μεταξύ της πρόσληψης και αποθήκευσης της τροφής και την απόδοση κατά την άσκηση. Αναλυτικότερα, στην ενότητα I γίνεται μια σύντομη ανασκόπηση στην ιστορία της διατροφής και στην σπουδαιότητά της στον αθλητισμό. Στην ενότητα II παρουσιάζονται οι 6 βασικές κατηγορίες θρεπτικών ουσιών και πώς επηρεάζουν σημαντικά την ικανότητα για άσκηση, την ανταπόκριση στην προπόνηση και τη συνολική υγεία, για την μεγιστοποίηση της αθλητικής επίδοσης. Στην III ενότητα συνοπτικά παρουσιάζονται τα θερμιδογόνα θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με τη μεταφορά ενέργειας κατά τη διάρκεια της άσκησης με ειδική εστίαση στους υδατάνθρακες αφού αποτελούν το κυρίαρχο δομικό συστατικό για την παραγωγή ενέργειας στην άσκηση. Οι ενότητες IV και V ασχολούνται με τα μικροθρεπτικά συστατικά και το νερό καθώς, και με τον αναγκαίο ρόλο που έχουν στις επιδόσεις ενός αθλητή. Στην VI ενότητα περιγράφεται ο τρόπος που συμβάλλει ο παράγοντας διατροφή δίνοντας έμφαση στις 3 κύριες φάσεις : πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση. Στην VII ενότητα εξετάζουμε και αναλύουμε τον ρόλο των συμπληρωμάτων διατροφής λαμβάνοντας υπ' όψιν τα μειονεκτήματα και πλεονεκτήματά τους για κάθε αθλητή. Στην VIII και IX ενότητα περιγράφεται πόσο σημαντική και καθοριστική κρίνεται η παρουσία του διαιτολόγου λαμβάνοντας υπ όψιν τα αποτελέσματα της έρευνας μας. Συμπερασματικά, η ομάδα των ειδικών στον τομέα της υγείας πρέπει να συνεργάζεται αρμονικά προκειμένου να αποκατασταθεί και να βελτιωθεί η ικανότητα και η υγεία τους συνόλου. Ο σημερινός αθλητής δεν πρέπει μόνο να προπονείται σωστά αλλά πρέπει να είναι και πάρα πολύ καλά ενημερωμένος για τις τεχνολογικές προπονητικές διατροφικές και άλλες εξελίξεις που αφορούν το άθλημα του και τον αθλητισμό γενικότερα.

Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΛΜΕΠΑ, Τηλ: (+30) 2810 379330, irepository@hmu.gr

  • Οδηγίες Χρήσης
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική cookies
  • ΕΛΜΕΠΑ

Copyright © 2025, Τμήμα Υποστήριξης Εκπαιδευτικών Διαδικασιών, ΕΛΜΕΠΑ | Βασισμένο στο Dspace