Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Giankoulof, Ilias"
Τώρα δείχνει 1 - 1 of 1
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
Τεκμήριο Ποιοτικός έλεγχος κατά την παραγωγική δαδικασία παγωτού.(Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, 2008-2-28T16:47:22Z) Ιωακειμίδη, Σουζάνα; Γιανκούλωφ, Ηλίας; Ioakeimidi, Souzana; Giankoulof, IliasΗ παρούσα πτυχιακή εργασία αφορά τον ποιοτικό έλεγχο κατά την παραγωγική διαδικασία παγωτού. Σκοπό έχει την διερεύνηση, της προετοιμασίας παγωτού ως τροφίμου, της βιομηχανικής παραγωγής παγωτού, της εφαρμογής και λειτουργίας του συστήματος διασφάλισης υγιεινής του παγωτού, (HACCP, Hazard Analysis Critical Control Point κατά ΕΛΟΤ ISO 1416:2000), τέλος της λειτουργίας του συστήματος διασφάλισης ποιότητας ISO (International Standard Organization κατά 9001:2000), στην παραγωγή παγωτού. Η ανάλυση των παραπάνω συστημάτων συνοδεύεται από πειραματικό μέρος (το οποίο πραγματοποιήθηκε σε χώρο βιομηχανίας τροφίμων - παγωτού) στο οποίο έχουν πραγματοποιηθεί μικροβιολογικές αναλύσεις για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της εφαρμογής του συστήματος HACCP. Τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων σε συνδυασμό με το θεωρητικό μέρος αποδίδουν σημαντικά συμπεράσματα για την ασφάλεια και την ποιότητα παραγωγής. Τέλος, παρουσιάζεται ένα μοντέλο με προτάσεις για: Ποιότητα πρώτης ύλης. Συντονισμός εργασιών. Συντήρηση εξοπλισμού. Εκπαίδευση προσωπικού. Πρόγραμμα εσωτερικού ελέγχου .