Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Gkavera, Evangelina"
Τώρα δείχνει 1 - 1 of 1
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
Τεκμήριο Οργάνωση διαιτολογικού γραφείου και διαχείριση εργαζομένων σε αυτά.(ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, 2021-03-29) Γκαβέρα, Ευαγγελίνα; Gkavera, EvangelinaΣτη σημερινή πραγματικότητα οι επιχειρήσεις , σε παγκόσμιο επίπεδο, βρίσκονται σε μία διαδικασία συνεχούς αλλαγής. Οι προκλήσεις και οι απειλές του ευμετάβλητου οικονομικού περιβάλλοντος, η πρόοδος της τεχνολογίας, οι εξελίξεις στις επικοινωνίες και η ταχύτητα μεταβίβασης και ανταλλαγής πληροφοριών απαιτούν πιο αποτελεσματική και ευέλικτη λήψη αποφάσεων για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Στα πλαίσια των αλλαγών αυτών, οι επιχειρήσεις προσπαθούν να πετύχουν τους στόχους της κερδοφορίας και της ανάπτυξης με την εφαρμογή νέων επιχειρησιακών στρατηγικών, με τον ανασχεδιασμό των οργανωτικών τους δομών και με τον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων τους με τους εργαζόμενους. Το επιχειρησιακό περιβάλλον απαιτεί από υπεύθυνο για τη διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού να ασκήσει ένα στρατηγικό και τακτικό ρόλο, προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις και προκλήσεις των αλλαγών. Γενικότερα, το εργατικό και στελεχικό δυναμικό κάθε επιχείρησης αποτελεί πλέον τον πιο ισχυρό παραγωγικό συντελεστή της. Από την έρευνα προκύπτει ότι στην πράξη , η θεωρία δεν επιβεβαιώνεται καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που αντικρούουν τις ιδανικές συνθήκες για τη διαχείριση ανθρωπίνων πόρων. Οι ικανότητες και η γνώση για το αντικείμενο δεν είναι πάντα ο πρώτος παράγοντας επιλογής ανάλογα με τη φύση της επιχείρησης, δηλαδή αν η επιχείρηση είναι ανεξάρτητη ή μέλος ενός μεγαλύτερου οργανισμού.