Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Gkiotsaliti, Dimitra"
Τώρα δείχνει 1 - 1 of 1
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
Τεκμήριο Συγκριτική μελέτη συμμόρφωσης στην Μεσογειακή Διατροφή.(ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, 2020-05-12) Γκιοτσαλίτη, Δήμητρα; Θώδη, Αθανασία; Ρούμπου, Αντωνία; Gkiotsaliti, Dimitra; Thodi, Athanasia; Roumpou, AntoniaΟ σκοπός της παρούσης πτυχιακής εργασίας είναι η διερεύνηση των παραγόντων που καθορίζουν τις διατροφικές επιλογές των ανθρώπων και του βαθμού συμμόρφωσης στη μεσογειακή διατροφή ανάλογα με ορισμένα δημογραφικά χαρακτηριστικά. Για την υλοποίηση της έρευνας μας, χρησιμοποιήσαμε την μέθοδο της δειγματοληψίας που δόθηκαν ερωτηματολόγια FCQ και MedDietScore και μετέπειτα αναλύθηκαν με το πρόγραμμα SPSS 17,0. Ως προς τα περιγραφικά χαρακτηριστικά του συνολικού δείγματος με μέσο όρο ηλικίας τα 51 έτη, το 53,8% ήταν γυναίκες και το 46,1% άνδρες. Το 52,3% του συνολικού δείγματος ήταν υπέρβαροι. Από την στατιστική ανάλυση των δεδομένων βρέθηκε ότι το 0,5 % είχε χαμηλή συμμόρφωση στη μεσογειακή διατροφή, το 68,8% μέτρια συμμόρφωση και 30,7% υψηλή συμμόρφωση. Tο δείγμα κατά πλειοψηφία παρουσίασε μέτρια συμμόρφωση στη μεσογειακή διατροφή. Το συνολικό δείγμα είχε ως σημαντικότερο κριτήριο επιλογής τροφίμων την ευκολία. Οι γυναίκες διαπιστώθηκε ότι έχουν μεγαλύτερους μέσους όρους σε όλες τις κατηγορίες του FCQ έναντι των ανδρών, εκτός από το κριτήριο της ευκολίας κατά την επιλογή τροφίμου.