Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Karagkouni, Anna-Violeta"
Τώρα δείχνει 1 - 1 of 1
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
Τεκμήριο Διατροφική αξία του κολοκυθόσπορου και συμβολή του στην υγεία μας.(Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, 2018-07-24) Καραγκούνη, Άννα-Βιολέτα; Karagkouni, Anna-VioletaΟ κολοκυθόσπορος είναι ένας ελαιούχος σπόρος, που ανήκει στην οικογένεια των Cucubitaceae και στο γένος Curcubita L.Από την αρχαιότητα χρησιμοποιούταν για την θεραπεία ασθενειών ,όπως ο διαβήτης, ο προστάτης αλλά και για επούλωση πληγών. Σήμερα ο σπόρος αυτός βρίσκει πολλές εφαρμογές σε τομείς όπως η βιομηχανία τροφίμων, η φαρμακευτική και η διαιτολογία με την παραγωγή εμπλουτισμένων προϊόντων, συμπληρωμάτων διατροφής και φαρμάκων. Στη διατριβή αυτή παρουσιάζονται τα μορφολογικά χαρακτηριστικά της κολοκύθας , τα θρεπτικά συστατικά του κολοκυθόσπορου και ο ρόλος του στην πρόληψη και αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης ,τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο προστάτης, ο καρκίνος και άλλες παθήσεις.