Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Katsavochristou, Andrianna"
Τώρα δείχνει 1 - 1 of 1
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
Τεκμήριο Ξύγαλο Σητείας, ένα νέο προϊόν Π.Ο.Π: θρεπτική αξία.(Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, 2015-02-17T11:22:29Z) Κατσαβοχρήστου, Ανδριάννα; Katsavochristou, AndriannaΗ ακόλουθη εργασία έχει ως θέμα το «Ξύγαλο Σητείας, Ένα Νέο Προϊόν Π.Ο.Π: Θρεπτική Αξία. Το νέο αυτό προϊόν έχει καταχωρηθεί σύμφωνα με την Κοινοτική νομοθεσία ως Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέ- λευσης (Π.Ο.Π). Ο σκοπός αυτής της εργασίας επικεντρώνεται στην ενημέ- ρωση των καταναλωτών καθώς και των παραγωγών με το νέο αυτό προϊόν, για τη σύσταση και τη θρεπτική του αξία, εφόσον χαρακτηρίζεται ως ένα τυροκομικό προϊόν αλλοιφώδους υφής που καταναλώνεται κυρίως σαν ορε- κτικό, που δεν λείπει σχεδόν από κανένα Στειακό νοικοκυριό. Στην παρούσα εργασία γίνεται λεπτομερείς περιγραφή του προϊόντος ή του τροφίμου ως προς τη διαδικασία παραγωγής, τις πρώτες ύλες που χρη- σιμοποιούνται, την ποιότητα, τα χαρακτηριστικά του θεσμού της γεωγραφι- κής περιοχής, την οριοθέτηση της περιοχής παραγωγής, της προδιαγραφές του προϊόντος καθώς και τον υπολογισμό της θρεπτικής του αξίας σύμφωνα με χημικές αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν. Τέλος σύμφωνα με τα παραπάνω, ο σκοπός μας περιλαμβάνει επίσης την προώθηση του προϊόντος και στα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας καθώς και του εξωτερικού, δράση που θα βοηθήσει στην αύξηση της ζήτησης και διαφήμισης του συγκεκριμένου προϊόντος, καθώς μπορεί να ενταχθεί στη διατροφή μας στα πλαίσια μιας ισορροπημένης Μεσογειακής – Κρητικής διατροφής.