Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Kitsopanou, Eva"
Τώρα δείχνει 1 - 1 of 1
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
Τεκμήριο HIV/AIDS και συννοσηρότητα σε ενήλικες: Ο ρόλος της διατροφής.(Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, 2015-09-14T11:46:03Z) Κιτσοπάνου, Εύα; Kitsopanou, EvaΗ μόλυνση με τον ιό της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV) χαρακτηρίζεται από την προοδευτική καταστροφή του ανοσοποιητικού συστήματος, η οποία οδηγεί σε επαναλαμβανόμενες ευκαιριακές λοιμώξεις, προοδευτική εξασθένιση και θάνατο. Η διατροφή υπήρξε πάντα μια σημαντική πτυχή της φροντίδας του HIV. Κατά τις πρώτες ημέρες τις πανδημίας, η κλινική διατροφή ήταν, κατ’ανάγκη, πειραματική και αποτελούσε επείγουσα απάντηση στην ακραία και συχνά μοιραία απώλεια βάρους και απίσχναση που σχετίζονται με την εξέλιξη της νόσου. Στα χρόνια που ακολούθησαν ασθένειες που σχετίζονται με τη διατροφή και τον HIV όπως παχυσαρκία, καρκίνος, νεφρική ανεπάρκεια, διαταραχές του μεταβολισμού και άλλα συστημικά προβλήματα αναδύθηκαν στο φώς. Ως εκ τούτου, είναι ολοένα και πιο προφανές ότι η θεραπεία της λοίμωξης με τον ιο HIV θα πρέπει να περιλαμβάνει τη βέλτιστη διατροφική παρέμβαση για να βοηθήσει τους ανθρώπους να ζήσουν μια μακρά και υγιή ζωή.