Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Kontogiannis, Panagiotis"
Τώρα δείχνει 1 - 1 of 1
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
Τεκμήριο Γαστρονομικός τουρισμός: η νέα τάση Farm to Table.(ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΣΕΔΟ), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού, 2020-07-01) Κοντογιάννης, Παναγιώτης; Kontogiannis, PanagiotisΕισαγωγή: O γαστρονομικός τουρισμός αναδεικνύεται η νέα τάση που επικρατεί στον χώρο του τουρισμού παγκοσμίως. Η Ελλάδα έχει να επιδείξει μια πλούσια ποικιλία προϊόντων του πρωτογενούς τομέα και μια εξαιρετικά μεγάλη συλλογή παραδοσιακών συνταγών. Παρόλα αυτά, ο γαστρονομικός τουρισμός στην Ελλάδα δεν έχει αναπτυχθεί τόσο ώστε να την κατατάσσει σε μια ανταγωνιστική θέση σε σχέση με την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Σκοπός: Η παρούσα εργασία έχει σκοπό τη διερεύνηση της ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού στην Ελλάδα και παγκόσμια, τις υπάρχουσες τάσεις και την εφαρμογή του Farm to Table, η οποία θα αναλυθεί μέσα από μία μελέτη περίπτωσης και από τη διερεύνηση των απόψεων των Ελλήνων για τον γαστρονομικό τουρισμό. Μεθοδολογία: Για την παρούσα έρευνα επιλέχθηκε η ποσοτική μέθοδος με τη χρήση ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου με τη βοήθεια ενός google. Η στατιστική ανάλυση των ερωτηματολογίων έγινε με την χρήση ενός περιγραφικής στατιστικής και τα δεδομένα εξετάστηκαν ως προς τα ποσοστά. Η δημιουργία βάσης δεδομένων, η εισαγωγή αυτών και η ανάλυση των στοιχείων που προέκυψαν από τα ερωτηματολόγια έγινε με το στατιστικό πακέτο excel. Αποτελέσματα: Στην παρούσα μελέτη, έλαβαν μέρος 88 άτομα. Από αυτά τα 84 (95,45%) γνώριζαν τον όρο γαστρονομικό τουρισμό ενώ μόλις 4 (4,55) δεν γνώριζαν48 (54,55%) άτομα γνώριζαν τον όρο farm to table και 40 (45,45) δεν γνώριζαν Τα μεγαλύτερα ποσοστά που θέλουν να επισκεφτούν μία χώρα με βάση την γαστρονομική εμπειρία είναι η Αγγλία και η Ιταλία με 23,81% αντίστοιχα Στην ερώτηση αν αξίζει κάποιος να επισκεφτεί την Ελλάδα για γαστρονομικό τουρισμό, το μεγαλύτερο ποσοστό (72,23%) απάντησε πάρα πολύ Πιστεύουν πολύ στους παράγοντες που είναι ανασταλτικό για την Ελλάδα και χαρακτηριστικά της Ελλάδας που συνθέτουν το γαστρονομικό χαρτοφυλάκιό της και της νέας τάσης farm to table. Συμπεράσματα: Ο γαστρονομικός τουρισμός και η νέα τάση Farm to Table, μεταξύ πολλών άλλων, συμβάλλουν, τελικά, στο να έρθουν πιο κοντά οι άνθρωποι, και αυτό ίσως προσθέτει ένα μικρό λιθαράκι στο να γίνει ο κόσμος μας λίγο καλύτερος.