Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Kougioumitzaki, Despoina"
Τώρα δείχνει 1 - 1 of 1
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
Τεκμήριο Διατροφικές συνήθειες και ποιότητα ζωής σε αγροτικό πληθυσμό στην Κρήτη.(Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, 2012-06-26T15:19:53Z) Γιαννακάκη, Αντωνία; Κουγιουμιτζάκη, Δέσποινα; Giannakaki, Antonia; Kougioumitzaki, DespoinaΗ παρούσα εργασία ασχολείται με τις διατροφικές συνήθειες και την ποιότητα ζωής του αγροτικού πληθυσμού της Κρήτης. Είναι γενικώς αποδεκτό ότι η σωστή διατροφή συμβάλλει σημαντικά στη μακροβιότητα αλλά και στην ποιότητα της ζωής των ατόμων που την ακολουθούν. Πρότυπο σωστής και υγιεινής διατροφής μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί η μεσογειακή και η κρητική διατροφή. Σημαντικό κομμάτι της παρούσας εργασίας μελετά τις διατροφικές συνήθειες και την ποιότητα ζωής ενός δείγματος αγροτικού πληθυσμού της Κρήτης. Συγκεκριμένα, η έρευνα πραγματοποιείται σε δείγμα 61 ενηλίκων στο δήμο Γόρτυνος, επαρχία Μονοφατσίου, στο χωριό Σοκαράς, του νομού Ηρακλείου. Έππειτα απο τη στατιστική επεξεργασία των ερωτηματολογίων και της ανάλυσης των δεδομένων προκύπτει ότι το δείγμα χαρακτηρίζεται συνολικά απο καλή οπιότητα ζωής, ότι οι ερωτηθέντες, παρ' ότι αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα υγείας και έλλειψη χρημάτων, αυτό δεν τους εμποδίζει να προγραμματίζουν το μέλλον τους με αισιοδοξία και τέλος, ότι κάποιοι απο τους σημαντικότερους παράγοντες που αφορούν στην ποιότητα ζωής των ερωτηθέντων είναι η απόλαυση παρέας και η ανυπομονησία για κάθε μέρα.