Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Kritsotaki, Chrysoula"
Τώρα δείχνει 1 - 1 of 1
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
Τεκμήριο Διατροφή και αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων.(Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, 2019-04-04) Κρητσωτάκη, Χρυσούλα; Μανίκα, Μαρία; Kritsotaki, Chrysoula; Manika, MariaΟι τραυματισμοί αποτελούν ένα αναπόφευκτο κομμάτι στη διάρκεια των αθλητικών δραστηριοτήτων, ανεξάρτητα από το επίπεδο συμμετοχής του ατόμου, καθώς μπορεί να συμβούν τόσο σε άτομα τα οποία αθλούνται περιστασιακά όσο και σε αθλητές υψηλού επιπέδου. Σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση των αθλητικών τραυματισμών-κακώσεων διαδραματίζει η διατροφή του ατόμου. Ένας αθλητής για να μπορέσει να επιτύχει τη βέλτιστη αθλητική απόδοση θα πρέπει να ακολουθεί διαιτητικές πρακτικές οι οποίες αποδεδειγμένα, βάσει μελετών, συμβάλλουν ουσιαστικά στην επίτευξη του βασικού στόχου του. Για τους αθλητές η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της βλάβης που έχει προκληθεί από έναν τραυματισμό είναι ζωτικής σημασίας. Ο σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη του ρόλου της διατροφής στην αποκατάσταση των αθλητικών κακώσεων και η παροχή πληροφοριών, σε ειδικούς και μη, για τις θρεπτικές ουσίες που περιέχουν τα τρόφιμα, τις διατροφικές ανάγκες των αθλητών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της προπόνησης ή του αγώνα, κατά την φάση της ανάνηψης, τους αθλητικούς τραυματισμούς και την αντιμετώπιση τους, κάνοντας χρήση διαιτητικών πρακτικών. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η διατροφή έχει σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση των αθλητικών τραυματισμών και μπορεί να αξιοποιηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών σε θέματα διατροφής.