Λογότυπο αποθετηρίου
  • Ελληνικά
  • English
  • Σύνδεση
Λογότυπο αποθετηρίου
  • Κοινότητες & Συλλογές
  • Όλο το DSpace
  • Ελληνικά
  • English
  • Σύνδεση
  1. Αρχική
  2. Πλοήγηση Ανά Συγγραφέα

Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Kyriakakis, Georgios"

Τώρα δείχνει 1 - 2 of 2
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
  • Φόρτωση...
    Μικρογραφία εικόνας
    Τεκμήριο
    Επιπτώσεις του τουρισμού στην οικονομία του τόπου υποδοχής.
    (Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων, 2008-2-28T16:44:49Z) Κυριακάκης, Γεώργιος; Kyriakakis, Georgios
    Η τουριστική δραστηριότητα σε έναν τόπο υποδοχής μπορεί να έχει και αρνητικά και θετικά αντίκτυπα στην οικονομία του. Αν κοιτάξουμε γενικά όλα τα αντίκτυπα που μπορεί να έχει ο τουρισμός,εκτός των οικονομικών όπως περιβαλλοντικές, κοινωνικές και δημογραφικές, θα καταλήξουμε ότι οι αρνητικές επιπτώσεις υπερισχύουν των θετικών σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.Για έναν τόπο υποδοχής όμως,οι θετικές οικονομικές επιπτώσεις του τουρισμού υπερισχύουν των αρνητικών. Για να συνεχιστεί η τουριστική ανάπτυξη, χρειάζεται κατάλληλος σχεδιασμός της από τους παράγοντες της τουριστικής πολιτικής,ούτως ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι αρνητικές οικονομικές συνέπειες στους τόπους υποδοχής,είναι αναπόφευκτο.
  • Φόρτωση...
    Μικρογραφία εικόνας
    Τεκμήριο
    Καλλιεργητική τεχνική και αξιοποίηση των καρπών του λωτού.
    (Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής, 2010-07-06T12:18:39Z) Κυριακάκης, Γεώργιος; Kyriakakis, Georgios
    Ο Λωτός είναι ένα καρποφόρο είδος που παρουσιάζει μεγάλες δυνατότητες εξάπλωσης στην Ελλάδα. Ανήκει επί του παρόντος στις καλλιέργειες «ελάσσονος σημασίας», αν και τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον των καλλιεργητών έχει σταδιακά αυξηθεί είτε λόγω του ότι, αν και υποτροπικό φυτό, παρουσίασε καλή προσαρμογή και στα εύκρατα κλίματα είτε και λόγω του ότι δειλά δειλά οι καρποί του, που είναι προικισμένοι με ιδιαίτερο άρωμα και γεύση, κατέκτησαν την εύνοια του καταναλωτικού κοινού. Καθοριστικός παράγοντας στην αποδοχή του Λωτού στην χώρα μας το τελευταίο διάστημα υπήρξε η εισαγωγή νέων ποικιλιών, από μεγάλες αλυσίδες πολυκαταστημάτων, με συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με παλιότερες ποικιλίες. Αν στα παραπάνω, δηλαδή ότι βρήκε ευνοϊκές συνθήκες καλλιέργειας σε περιβάλλοντα σαν της χώρας μας, προσθέσουμε και το γεγονός ότι η ανθεκτικότητα του μας επιτρέπει να διατηρήσουμε εντός λογικών ορίων το κόστος παραγωγής τότε ακοπίαστα οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πώς η καλλιέργεια αυτή έχει προοπτική εξάπλωσης, η οποία βέβαια θα εξαρτηθεί από την μία μεριά από την βελτίωση των γνώσεων μας σε ότι αφορά τα πολύ ιδιαίτερα βιολογικά και καρπολογικά χαρακτηριστικά του Λωτού και από την άλλη από την εξέλιξη και την αξιοποίηση των νέων τεχνικών καλλιέργειας και μεταποίησης της παραγωγής. Μελετώντας και αξιοποιώντας την τεχνογνωσία άλλων μεσογειακών χωρών όπως κυρίως η Ιταλία, η Ισπανία και το Ισραήλ, που η καλλιέργεια του Λωτού συνεισφέρει στο αγροτικό εισόδημα τους μια και τροφοδοτεί τις τοπικές αγορές και εξάγεται συστηματικά σε τρίτες χώρες, θα είμαστε σε θέση να προτείνουμε μια εναλλακτική καλλιέργεια που φαντάζει σαν μια άριστη διέξοδος για την Ελληνική γεωργία. Η εργασία αυτή κατά πολύ μεγάλο ποσοστό βασίστηκε σε διεθνή βιβλιογραφία και ειδικά σε Ιταλική επειδή στη χώρα αυτή ο Λωτός καλλιεργείται συστηματικά τα τελευταία χρόνια και έχει γίνει μεγάλη πρόοδος στην εμπορική εκμετάλλευση του. Με γνώμονα αυτό το σκεπτικό και με επιπλέον κίνητρο την έλλειψη Ελληνικής εξειδικευμένης βιβλιογραφίας για την φυσιολογία και την καλλιέργεια του Λωτού, συντάχθηκε η παρούσα πτυχιακή εργασία που έχει την φιλοδοξία να γίνει ένα χρήσιμο εγχειρίδιο τόσο σε ακαδημαϊκό επίπεδο όσο και σε κάθε πιθανό σύγχρονο καλλιεργητή που ενδιαφέρεται για νέες καλλιέργειες με προοπτική όπως θέλω να πιστεύω, ότι με προϋποθέσεις, αποτελεί ο Λωτός. Εύχομαι η εργασία αυτή να αποτελέσει μια εποικοδομητική συνεισφορά και μια ώθηση στην εξέλιξη της πολύ ενδιαφέρουσας αυτής καλλιέργειας στη χώρα μας.

Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΛΜΕΠΑ, Τηλ: (+30) 2810 379330, irepository@hmu.gr

  • Οδηγίες Χρήσης
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική cookies
  • ΕΛΜΕΠΑ

Copyright © 2025, Τμήμα Υποστήριξης Εκπαιδευτικών Διαδικασιών, ΕΛΜΕΠΑ | Βασισμένο στο Dspace