Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Kyriatzidou, Athanasia"
Τώρα δείχνει 1 - 1 of 1
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
Τεκμήριο Καταγραφή διατροφικών συνηθειών προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας (11-18 ετών) στην περιοχή της Θάσου.(Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, 2009-05-18T12:00:11Z) Κυριατζίδου, Αθανασία; Kyriatzidou, AthanasiaΣύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου της Αθήνας τα παιδιά και οι έφηβοι στην Ελλάδα υπερέχουν κατά 2 ή 3 κιλά από τα παιδιά και τους εφήβους στην Αμερική. Η εφηβεία αποτελεί κρίσιμη περίοδο για την ανάπτυξη της παχυσαρκίας. Το βασικό πλεονέκτημα της ηλικίας αυτής είναι η επιταχυνόμενη ανάπτυξη όπου η αύξηση της μυικής μάζας συνεπάγεται αυξημένες ανάγκες και δαπάνες ενέργειας ενώ το βασικό μειονέκτημα αποτελεί η αύξηση της λιπώδους μάζας στα κορίτσια. Ο κίνδυνος για παχυσαρκία στην ενήλικη ζωή συνδέεται ισχυρά με το βαθμό της παχυσαρκίας κατά την εφηβεία, ενώ για τα προεφηβικά παιδιά συνδέεται σε μεγαλύτερο βαθμό με την παχυσαρκία των γονέων. Η παχυσαρκία είναι ένα τυπικό παράδειγμα πολυπαραγοντικής νόσου και πρέπει να θεωρείται ως το αποτέλεσμα διαφόρων παραγόντων όπως ο τρόπος ζωής, η δίαιτα, η ηλικία, το φύλο και η κληρονομικότητα. Το βασικό μέρος της πτυχιακής αυτής εργασίας αποσκοπεί να ανακαλύψει τις διατροφικές συνήθεις των νέων μεταξύ των ηλικιών 11 και 18 ετών. Γι’ αυτό τον λόγο η πτυχιακή χωρίστηκε σε δυο ενότητες. Η πρώτη περιλαμβάνει το θεωρητικό μέρος και η δεύτερη την στατιστική ανάλυση του ερωτηματολογίου που μοιράστηκε σε σχολεία της Θάσου. Στόχοι της έρευνας Να ερευνηθεί η συχνότητα κατανάλωσης των τροφίμων που είναι διαθέσιμη στους έφηβους σήμερα. Να ερευνηθεί εάν τα παιδία επηρεάζονται από τα διατροφικά πρότυπα των γονέων Να ερευνηθεί η ποσότητα γευμάτων που καταναλώνουν.