Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Malavazou, Panagiota"
Τώρα δείχνει 1 - 1 of 1
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
Τεκμήριο Υπερουριχαιμία, ουρική αρθρίτιδα και τρόποι αντιμετώπισης.(Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, 2012-06-27T13:13:41Z) Μαλαβάζου, Παναγιώτα; Πεχλεβανίδη, Ελένη; Πεχλεβανίδη, Ναντέζντα; Malavazou, Panagiota; Pechlevanidi, Eleni; Pechlevanidi, NantezntaΣκοπός της παρούσας εργασίας ήταν η δημιουργία μιας εκτενούς βιβλιογραφικής ανασκόπησης των παθήσεων της υπερουριχαιμίας και της ουρικής αρθρίτιδας καταλήγοντας στους τρόπους αντιμετώπισης τους. Η μελέτη ξεκίνησε με την αναλυτική παρουσίαση των μηχανισμών μεταβολισμού του ουρικού οξέος. Ακολούθησαν η παρουσίαση των χαρακτηριστικών και των συμπτωμάτων της νόσου, η αιτιοπαθογένεια, οι παράγοντες κινδύνου και οι εξετάσεις διάγνωσης της ουρικής αρθρίτιδας. Επιπλέον, δόθηκε μεγάλη σημασία στη σχέση της ουρικής αρθρίτιδας με άλλες παθολογικές καταστάσεις, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, οι παθήσεις των νεφρών και το μεταβολικό σύνδρομο. Τέλος, τα τελευταία τρία κεφάλαια της μελέτης αποτέλεσαν μια λεπτομερή ενημέρωση των μεθόδων πρόληψης και αντιμετώπισης της νόσου μέσω διατροφικής παρέμβασης και αλλαγών του τρόπου ζωής, φαρμακευτικής αγωγής και άσκησης. Συμπερασματικά, η διατροφή μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό εργαλείο πρόληψης και βελτίωσης των ασθενών με χρόνια ουρική αρθρίτιδα. Το σιτηρέσιο ενός πάσχοντος θα πρέπει να αποτελείται από άπαχα γαλακτοκομικά, λαχανικά, τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, ενώ θα πρέπει να αποφεύγονται τροφές πλούσιες σε πουρίνες, φρουκτόζη και οινοπνευματώδη ποτά.