Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Mamea, Kyriaki"
Τώρα δείχνει 1 - 1 of 1
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
Τεκμήριο Διατροφικές συνήθειες και η επίδρασή τους στις ακαδημαϊκές επιδόσεις των φοιτητών.(ΕΛΜΕΠΑ, Σχολή Επιστημών Υγείας (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, 2024-09-18) Μαμέα, Κυριακή; Mamea, Kyriaki; Σφακιανάκη, Ειρήνη; Sfakianaki, EiriniΗ εργασία αυτή πραγματεύεται το θέμα της σχέσης μεταξύ διατροφής και επιδόσεων των φοιτητών. Ξεκινώντας με την οριοθέτηση βασικών εννοιών, εξετάζονται οι έννοιες της «διατροφής» και των «διατροφικών συνηθειών» και αναλύεται η σημασία της διατροφής για την υγεία. Επίσης, εξετάζεται η έννοια της «επίδοσης» και η σχέση της με τη διατροφή. Παρουσιάζονται ερευνητικά πορίσματα σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες των φοιτητών και τη συσχέτισή τους με τις επιδόσεις. Εξετάζονται τα διατροφικά στοιχεία που βελτιώνουν την ευφυΐα και παρέχονται συμβουλές για τη βελτίωση των ακαδημαϊκών επιδόσεων μέσω της διατροφής. Επίσης, εξετάζεται η σύνδεση μεταξύ της Μεσογειακής Διατροφής και της απόδοσης των φοιτητών. Εξετάζεται η επίδραση της διατροφής στη μνήμη και τις λειτουργίες του εγκεφάλου. Παρουσιάζονται γενικά στοιχεία σχετικά με τη μνήμη και αναλύονται οι τροφές που μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργία της μνήμης και του εγκεφάλου. Εξετάζεται η σχέση της διατροφής με την αντίληψη και τη δημιουργικότητα. Αναλύονται οι επιδράσεις της διατροφής στην αντίληψη και δίνεται έμφαση στη σχέση της διατροφής με τη δημιουργικότητα. Συνεχίζοντας, εξετάζει τη σημασία της διατροφής για την υγεία και ευεξία του σπουδαστή. Παρουσιάζονται οι επιπτώσεις της διατροφής στην υγεία και προτείνονται υγιεινές διατροφικές πρακτικές για τη διατήρηση της ευεξίας των φοιτητών. Αναλύονται οι παράγοντες που επηρεάζουν τις διατροφικές συνήθειες των φοιτητών, όπως το κοινωνικό περιβάλλον, οι προσωπικές πεποιθήσεις, οικογενειακό περιβάλλον, κοινωνική υποστήριξη και οικονομική κατάσταση. Παρουσιάζονται τα αποτελέσματα μιας έρευνας που αφορά τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων φοιτητών. Αναλύονται οι τάσεις και οι προτιμήσεις στη διατροφή τους, καθώς και πιθανοί παράγοντες που επηρεάζουν τις διατροφικές τους επιλογές. Εξετάζονται οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες για την προώθηση υγιεινής διατροφής στο πανεπιστήμιο. Αναφέρεται ο περιορισμένος χρόνος, ο περιορισμένος προϋπολογισμός και η έλλειψη μαγειρικών δεξιοτήτων ως προκλήσεις και προτείνονται λύσεις και τρόποι για την αντιμετώπισή τους. Στα συμπεράσματα, αναδεικνύονται οι κύριες ευρήματα και συζητούνται οι συνέπειες της σχέσης μεταξύ διατροφής και επιδόσεων των φοιτητών. Επίσης, προτείνονται περαιτέρω έρευνες που μπορούν να διευρύνουν και να εμβαθύνουν στο θέμα.