Λογότυπο αποθετηρίου
  • Ελληνικά
  • English
  • Σύνδεση
Λογότυπο αποθετηρίου
  • Κοινότητες & Συλλογές
  • Όλο το DSpace
  • Ελληνικά
  • English
  • Σύνδεση
  1. Αρχική
  2. Πλοήγηση Ανά Συγγραφέα

Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Markakis, Nikolaos"

Τώρα δείχνει 1 - 3 of 3
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
  • Δεν υπάρχει διαθέσιμη μικρογραφία
    Τεκμήριο
    Effect of foliar fertilization on Urospermum picroides, an indigenous plant of the traditional cretan-mediterranean diet.
    (Elsevier Science Publishing Co., Inc., 2024-06-01) Christoforidi, Irene; Daliakopoulos, Ioannis N.; Papadimitriou, Dimitrios; Tzanakakis, Vasileios; Louloudakis, Ioannis; Papadopoulos, Iordanis; Pnevmatikakis, Marios; Tsitsiridou, Maria; Kafkala, Τheano; Kontekas, Kyriakos; Galliaki, Maria; Markakis, Nikolaos; Manios, Thrassyvoulos; Paschalidis, Konstantinos; Psaroudaki, Antonia
    Urospermum picroides (L.) Scop. ex F. W. Schmidt (Asteraceae) is rich in secondary compounds, with antimicrobial and antioxidant activity, medicinal and health-promoting properties, however, like many other wild edible plants of the Mediterranean, it is still underutilised. This study focused on the pilot cultivation of U. picroides, under minimal irrigation and organic, integrated nutrient management (ΙΝΜ) fertilisation (by foliar application) in Crete, Greece, analysing its response in terms of yield characteristics and nutritional content. The foliar fertilisation treatments consisted of a control treatment (CO), a conventional water-soluble fertiliser (CV), a semi-organic nitrogen fertiliser (TR), a liquid semi-organic fertiliser (TF), and v) a mix of the conventional and semi-organic fertiliser (CF). Physiological characteristics (i.e., SPAD and Fv/Fm) were assessed during cultivation, while yield and leaf nutrient parameters were determined, at harvest. Treatments containing bioactive compounds (TF and CF) almost doubled the fresh and dry weight of U. picroides shoot compared to the control (CO) treatment (172% and 160%, respectively) which can be partially ascribed to the elevated physiological characteristics of the TF and CF fertilisation treatments. Even more, nitrogen rich treatments (CV and TR) improved yield characteristics compared to the control, but the effect was not as pronounced as that achieved by TF and CF semi-organic fertilization treatments. Our results indicate that the application of foliar semi-organic fertilization seems to be an effective alternative practice to increase photosynthetic capacity and concomitantly fresh and dry yield of U. picroides without compromising the nutritional profile of the edible product.
  • Φόρτωση...
    Μικρογραφία εικόνας
    Τεκμήριο
    Οργάνωση και διοίκηση Boutique ξενοδοχείων.
    (Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων, 2011-07-04T15:19:49Z) Μαρκάκης, Νικόλαος; Markakis, Nikolaos
    Η παρούσα εργασία έχει στόχο να μελετήσει την οργάνωση και τη διοίκηση ενός μπουτίκ ξενοδοχείου. Η οργάνωση είναι μία έννοια που μπορεί να δεχθεί αρκετές ερμηνείες. Αρχικά μπορούμε να ισχυρισθούμε ότι οργάνωση είναι μία οντότητα όπως για παράδειγμα ένα νοσοκομείο, ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα, ένα ξενοδοχείο. Η δεύτερη έννοια του όρου οργάνωση αφορά τις σχέσεις και την αλληλεπίδραση μεταξύ των στοιχείων της οργάνωσης Η μεθοδολογία της εργασίας θα στηριχθεί στη συλλογή δευτερογενών δεδομένων, μέσα από βιβλία, άρθρα σε περιοδικά αλλά και από επίσημους διαδικτυακούς τόπους. Η εργασία αποτελείται συνολικά από τέσσερα κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζει την ιστορία των μπουτίκ, αναφερόμενο στο lifestyle και στο ξενοδοχειακό boutique αλλά και στην αγορά των lifestyle ξενοδοχείων. Το δεύτερο κεφάλαιο περιγράφει το ιδανικό ξενοδοχείο της νέας δεκαετίας και στο τρίτο κεφάλαιο αναφέρονται οι βασικές αρχές σχεδιασμού των εγκαταστάσεων των boutique ξενοδοχείων. Συγκεκριμένα αναφέρονται οι προϋποθέσεις του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, η διακόσμηση και η αισθητική των χώρων, τα υλικά και τα στοιχεία σχεδιασμού των χώρων, οι κύριοι και δευτερεύοντες χώροι εστιατορίων των boutique ξενοδοχείων αλλά και τα τμήματα υποστήριξης. Το τέταρτο και τελευταίο κεφάλαιο της παρούσης εργασίας παρουσιάζει το Lato boutique ξενοδοχείο στο Ηράκλειο της Κρήτης.
  • Φόρτωση...
    Μικρογραφία εικόνας
    Τεκμήριο
    Το Ηράκλειο ως προορισμός γαστρονομικού τουρισμού.
    (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΣΕΔΟ), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού, 2020-09-29) Γαλάνης, Αντώνιος; Μαρκάκης, Νικόλαος; Galanis, Antonios; Markakis, Nikolaos
    Η παρούσα εργασία έχει σκοπό να διερευνήσει την επίδραση του γαστρονομικού τουρισμού στην ελληνική οικονομία και την καταγραφή της συμβολής του στο Ηράκλειο Κρήτης. Επίσης εστιάζει στο πώς η κοινωνία επηρεάζει και επηρεάζεται από το μαζικό τουρισμό και από τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού με συγκεκριμένη εστίαση τη γαστρονομία. Γι’ αυτό θα ανατρέξουμε σε βιβλιογραφικές ανασκοπήσεις, έρευνες και άρθρα προκειμένου να διασαφηνίσουμε τις επιπτώσεις του φαινομένου αυτού. Η ερευνητική μέθοδος που επιλέχθηκε και συμπεριέλαβε τη δημιουργία των ελληνικών και αγγλικών ερωτηματολογίων, έγινε με σκοπό τη μελέτη και κατανόηση του γαστρονομικού τουρισμού στο Ηράκλειο, τη συλλογή δεδομένων ως προς τις απόψεις των τουριστών και κατά ποιό ποσοστό, οι μόνιμοι κάτοικοι θεωρούν ότι ο γαστρονομικός τουρισμός θα μπορούσε να επηρεάσει την επισκεψιμότητα της πόλης τους. Τα βασικά συμπεράσματα είναι ότι η γαστρονομία του κάθε τόπου αποτελεί μέρος της πολιτιστικής του κληρονομίας. Ένας τόπος, στη συγκεκριμένη περίπτωση το Ηράκλειο, για να μπορέσει να χαρακτηρισθεί και ως «γαστρονομικός προορισμός» πρέπει να έχει την συλλογική υποστήριξη όλων των φορέων της τοπικής κοινωνίας. Όσον αφορά στην περιοχή του Ηρακλείου, εκτός από το να τονίσουμε τα πλεονεκτήματα που διαθέτει, όπως σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι, η ιστορία και οι παραλίες του, πρέπει παράλληλα να αναδείξουμε και τα μειονεκτήματά του, που αφορούν στην διαχείριση του τουρισμού από την τοπική κοινωνία και την ανεπάρκεια των υποδομών του, ώστε να φανεί αν έχει τις προδιαγραφές και τη θέληση για να υποστηρίξει τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΛΜΕΠΑ, Τηλ: (+30) 2810 379330, irepository@hmu.gr

  • Οδηγίες Χρήσης
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική cookies
  • ΕΛΜΕΠΑ

Copyright © 2025, Τμήμα Υποστήριξης Εκπαιδευτικών Διαδικασιών, ΕΛΜΕΠΑ | Βασισμένο στο Dspace