Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Mezini, Aikaterini"
Τώρα δείχνει 1 - 1 of 1
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
Τεκμήριο Κορινθιακή σταφίδα: παραγωγή σήμερα και συμβολή της στην υγεία.(ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, 2023-10-26) Μεζίνη, Αικατερίνη; Mezini, AikateriniΗ παρούσα εργασία μελετά τις ευεργετικές ιδιότητες της κορινθιακής σταφίδας και τη συμβολή της στην υγεία του ανθρώπου. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζονται στοιχεία για την κορινθιακή σταφίδα (ιστορία, υφιστάμενη κατάσταση-προοπτικές, κατηγορίες, βιολογία/φυσιολογία) και την παραγωγή της, εστιάζοντας στις καλλιεργητικές πρακτικές και τα στάδια κατεργασίας της. Στη συνέχεια εξετάζονται τα συστατικά στοιχεία της κορινθιακής σταφίδας προκειμένου να καταδειχθεί πιο εύκολα ο ευεργετικός τους ρόλος και να αποδειχθεί και η συμβολή τους στην καταπολέμηση πολλών προβλημάτων υγείας. Επίσης, γίνεται ευρεία ανασκόπηση της ελληνικής και διεθνούς βιβλιογραφίας που αναφέρεται στη διατροφική αξία της κορινθιακής σταφίδας, τεκμηριώνοντας τις ευεργετικές επιδράσεις της σε δείκτες υγείας. Το προϊόν της κορινθιακής σταφίδας είναι ο μέγιστος διατροφικός για τον οργανισμό μας θησαυρός που παράγεται στη χώρα μας. Η καλλιέργεια της μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά όχι μόνο στην τοπική οικονομία αλλά στην οικονομία ολόκληρης της χώρας. Το καθοριστικό πρόβλημα της τιμής όπως διαμορφώνεται σήμερα, οι ραγδαίες αυξήσεις στα εφόδια του πρωτογενούς τομέα, ο εγκλωβισμός του προϊόντος από τις εγχώριες και διεθνείς αγορές, αποτελούν ουσιαστικά προβλήματα τα οποία χρήζουν αποτελεσματικής αντιμετώπισης. Στο πλαίσιο αυτό κρίνεται αναγκαίο να υπάρξει ένα συλλογικός σχεδιασμός τόσο για την ανάπτυξη του προϊόντος όσο και συνολικά του παραγωγικού τομέα.