Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Mylonaki, Konstantina"
Τώρα δείχνει 1 - 2 of 2
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
Τεκμήριο Ο αθλητικός τουρισμός στο νομό Χανίων.(Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων, 2008-2-28T16:44:49Z) Μυλωνάκη, Κωνσταντίνα; Mylonaki, KonstantinaΣτο παρούσα πτυχιακή παρουσιάζεται μια έρευνα σχετικά με τη δυνατότητα ανάπτυξης ή όχι του Νομού Χανίων όσον αφορά τον Αθλητικό Τουρισμό. Συγκεκριμένα στο Πρώτο κεφάλαιο αναφερόμαστε στον ορισμό του Αθλητικού Τουρισμού όπως αυτός έχει ειπωθεί κατά καιρούς. Στο Δεύτερο κεφάλαιο γίνεται μία περιληπτική καταγραφή των ξενοδοχειακών και αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και των αρχαιολογικών και πολιτιστικών χώρων της Κρήτης. Στο Τρίτο Κεφάλαιο γίνεται αναλυτική περιγραφή των Ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, Πολιτιστικών και Αρχαιολογικών μνημείων καθώς και Αθλητικών εγκαταστάσεων στο Νομό Χανίων. Τέλος, στον Επίλογο γίνεται ανάλυση της παραπάνω έρευνας και καταλήγουμε για το αν και πως μπορούν να αναπτυχθούν κάποιες μορφές Αθλητικού Τουρισμού.Τεκμήριο Υπερτροφές (Superfoods) και Πρωτογενής Τομέας Παράγωγης.(Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, 2017-02-16) Κρυωνά, Πηνελόπη; Μυλωνάκη, Κωνσταντίνα; Kryona, Pinelopi; Mylonaki, KonstantinaΟ όρος «Υπερτροφές ή superfoods» έχει γίνει ένας δημοφιλής όρος στη γλώσσα των τροφίμων και της υγείας. Ωστόσο, δεν υπάρχει τεχνικός όρος της λέξης και ιδιαίτερα επιστημονικά στοιχεία για τις επιπτώσεις στην υγεία αυτών των τροφίμων. Σε γενικές γραμμές, ως υπερτροφές χαρακτηρίζονται οι τροφές που περιέχουν υψηλές ποσότητες θρεπτικών ή μη θρεπτικών συστατικών σε σύγκριση με τα υπόλοιπα τρόφιμα και βελτιώνουν την καλή λειτουργία του οργανισμού και βοηθούν στην πρόληψη ορισμένων ασθενειών. Οι υπερτροφές βελτιώνουν την υγεία και δρουν προληπτικά έναντι μιας σειράς ασθενειών όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, υπέρταση, διαβήτη τύπου II, παχυσαρκία, ορισμένων καρκίνων και μεταβολικών νοσημάτων. Πολλές υπερτροφές καταναλώνονται ωμές και έχουν μικρή θερμιδική αξία αλλά σημαντική διατροφική. Οι υπερτροφές συνήθως περιέχουν σημαντικές ποσότητες αντιοξειδωτικών, βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων, ορισμένων αμινοξέων κλπ. Η σημαντικότερη ιδιότητα των υπερτροφών είναι κυρίως η αντιοξειδωτική τους δράση. Οι φυσιολογικές βιολογικές διαδικασίες οξείδωσης στον ανθρώπινο οργανισμό αλλά και η δράση εξωγενών παραγόντων δημιουργούν ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν τα υγιή κύτταρα. Ο ρόλος των αντιοξειδωτικών είναι να δεσμεύσουν τις ελεύθερες ρίζες προλαμβάνοντας ή περιορίζοντας την καταστροφή των υγιών κυττάρων. Η καλλιέργεια των υπερτροφών χαρακτηρίζεται ως εναλλακτική, καθώς οι καρποί, οι οποίοι αποδίδουν τα φυτά είναι τροφές υψηλής διατροφικής αξίας για τον άνθρωπο. Η καλλιέργεια τους, συναντά πολλές χρήσεις, εκτός από την κατανάλωση των καρπών τους στη φαρμακοβιομηχανία και στη φυτοφαρμακοβιομηχανία όπου χρησιμοποιούνται με σκοπό την παρασκευή φυτικών φαρμάκων και συμπληρωμάτων διατροφής. Χρησιμοποιούνται επίσης στη βιομηχανία τροφίμων και καλλυντικών ως φυσικά χρωστικά, εφόσον οι ουσίες ορισμένων από τα φυτά περιέχουν φυσικές χρωστικές. Η Ελλάδα διαθέτει τις συνθήκες για υψηλές αποδόσεις παραγωγής, καθώς το χαρακτηριστικό των περισσότερων φυτών είναι η προσαρμοστικότητα τους στις κλιματικές και εδαφικές συνθήκες της Ελλάδας, παρουσιάζοντας μια αρκετά ικανοποιητική καρποφορία. Τα τροπικά φυτά ή υποτροπικά φυτά, τα οποία προέρχονται από νότιες περιοχές με εξαιρετικά θερμό κλίμα, ευδοκιμούν σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό στο εύκρατο κλίμα της Ελλάδας.