Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Nikolaidi, Amalia"
Τώρα δείχνει 1 - 1 of 1
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
Τεκμήριο Προσδιορισμός βιταμίνης C (ασκορβικό οξύ) σε διάφορα είδη και ποικιλίες πιπεριάς.(Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής, 2009-07-06T12:43:47Z) Παπαδάκη, Αντιγόνη; Νικολαϊδη, Αμαλία; Papadaki, Antigoni; Nikolaidi, AmaliaΤο Ασκορβικό οξύ (βιταμίνη C ) συμβάλει στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού καθώς χρησιμοποιείται κατά τη σύνθεση του κολλαγόνου, δηλαδή της συνδετικής ουσίας των κυττάρων. Η βιταμίνη C είναι γνωστό ότι περιέχεται σε πολλά φρούτα και λαχανικά. Οι πιπεριές αποτελούν μια από τις πλουσιότερες πηγές βιταμίνης C όταν καταναλώνονται νωπές και χωρίς καμία επεξεργασία. Στη παρούσα εργασία μελετήθηκε ο προσδιορισμός ασκορβικού οξέος σε διάφορες ποικιλίες και είδη πιπεριάς καθώς και σε άλλα λαχανικά όπως μπρόκολο, λάχανο και μαϊντανός. 5