Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Ntegianni, Margarita"
Τώρα δείχνει 1 - 1 of 1
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
Τεκμήριο Οι διατροφικές συνήθειες στον ελλαδικό χώρο και ο ρόλος των άγριων χόρτων στην κρητική διατροφή με έμφαση στους κατοίκους της Σητείας.(Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, 2012-02-29T10:20:44Z) Διακοσσάβα, Αγγελική; Κωστάκη, Ελένη; Ντεγιάννη, Μαργαρίτα; Diakossava, Angeliki; Kostaki, Eleni; Ntegianni, MargaritaΤα διατροφικά πρότυπα διαφοροποιούνται ανάλογα με την τοποθεσία την οποία μελετάμε. Η Μεσογειακή διατροφή θεωρείται από τις κορυφαίες διατροφές ανά τον κόσμο, λόγω της θετικής επίδρασης των διάφορων συστατικών της σε ασθενείς με διάφορα προβλήματα υγείας τα οποία θεωρούνται μάστιγες του αιώνα που διανύουμε, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, οι διάφοροι τύποι καρκίνου, ο σακχαρώδης διαβήτης. Όμως, από διάφορες έρευνες διαφαίνεται ότι αυτός ο τρόπος διατροφής αρχίζει να εγκαταλείπεται από τις νεότερες γενιές. Σε αυτή την εργασία στόχος μας είναι να μελετηθούν οι διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της Σητείας, δίνοντας έμφαση στην κατανάλωση άγριων χόρτων και πώς αυτή διαφοροποιείται ανάλογα με διάφορες παραμέτρους