Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Papageorgiou, Georgios"
Τώρα δείχνει 1 - 3 of 3
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
Τεκμήριο Δημιουργία φόρουμ για τους φοιτητές του τμήματος.(ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΣΜΗΧ), Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, 2020-03-03) Κουρέας, Χρίστος; Παπαγεωργίου, Γεώργιος; Koureas, Christos; Papageorgiou, GeorgiosΣτην παρούσα πτυχιακή αποφασίσαμε να φτιάξουμε κάτι που θα είναι χρήσιμο για εμάς τους φοιτητές και καθηγητές μας. Έτσι δημιουργήσαμε μια ιστοσελίδα στην οποία μπορεί ο φοιτητής να κάνει εγγραφή με τα προσωπικά του στοιχεία, να κάνει σύνδεση και να προσθέτει τα δικά του σχόλια στο Φόρουμ. Υπάρχει μια σελίδα στην οποία υπάρχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι φοιτητές και ο καθένας μπορεί με το που πατά στην φωτογραφία του να δει τα στοιχεία του συμφοιτητή του. Υπάρχει σελίδα με την επικοινωνία μαζί με την γραμματεία και ακόμα μια σελίδα για το ιστορικό του ΤΕΙ. Για να γίνουν όλα αυτά χρησιμοποιήσαμε το NotePad++ για να γράφουμε τους κώδικες των σελίδων. Γράψαμε κώδικες στις γλώσσες HTML, PHP, CSS, SQL, JAVASCRIPT. Δουλέψαμε με τα προγράμματα WampServer για να ανεβάσουμε τοπικά την ιστοσελίδα μας, το PHPMyAdmin στο οποίο αποθηκεύονται όλα τα στοιχεία των χρηστών αλλά και τα σχόλια από το φόρουμ και το πρόγραμμα Photoshop για την επεξεργασία φωτογραφιών. Η ιστοσελίδα αυτή μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει την σελίδα της σχολής που υπάρχει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Facebook και έτσι η γραμματεία και οι διαχειριστές της σελίδας θα έχουν τον απόλυτο έλεγχο σε ότι αφορά τις πληροφορίες που βρίσκονται στην βάση δεδομένων.Τεκμήριο Εικόνα σώματος, διατροφικές διαταραχές και προσωπικότητα χορευτών επαγγελματικού επιπέδου άνω των 18 ετών.(Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, 2019-04-04) Ζαφειροπούλου, Λουκία; Μαρκοπούλου, Βέρρα; Παπαγεωργίου, Γεώργιος; Zafeiropoulou, Loukia; Markopoulou, Verra; Papageorgiou, GeorgiosΗ διερεύνηση της ανησυχίας για την εικόνα σώματος, της τάσης για εμφάνιση διατροφικών διαταραχών, της προσωπικότητας αλλά και της ύπαρξης επίγνωσης κατά τη λήψη τροφής χορευτών επαγγελματικού επιπέδου άνω των 18 ετών. Συμμετείχαν 80 επαγγελματίες χορευτές (8 άντρες και 72 γυναίκες). Το δείγμα αποτελούνταν από άτομα ηλικίας 18-32ετών. Όλα τα άτομα φοιτούν (Θεσσαλονίκη-Αθήνα) ή είναι απόφοιτοι κάποιας ανώτερης επαγγελματικής σχολής χορού. Εφαρμόστηκαν τα ακόλουθα ερωτηματολόγια: BSQ-34, EAT-26, EYSENCK (EPQ) και MEQ. Λήφθηκαν σωματικές μετρήσεις (βάρος, ύψος) με τη χρήση ζυγού και μη εκτατής ταινίας. Επίσης, υπολογίσθηκε και αξιολογήθηκε ο Δείκτης Μάζας Σώματος. Η στατιστική ανάλυση των ερωτηματολογίων πραγματοποιήθηκε με τη χρήση του προγράμματος SPSS 24.0 και Microsoft Office Excel 2016. Από το δείγμα, τα 46 άτομα δεν εμφάνισαν κάποια ανησυχία για το σώμα τους, τα 25 εμφάνισαν σχετική ανησυχία για το σώμα τους, τα 8 μέτρια ανησυχία και 1 άτομο υψηλή ανησυχία. 61 άτoμα εμφάνισαν χαμηλό κίνδυνο εμφάνισης διατροφικών διαταραχών ενώ 19 άτομα υψηλό. Όσον αφορά τα στοιχεία της προσωπικότητας των χορευτών, εμφάνισε ποσοστιαία τα παρακάτω αποτελέσματα: στην κλίμακα Ψυχωτισμός (EPQ_P), το 40% ανήκει στον ψυχωτισμό ενώ αντίθετα το 60% στο υπερεγώ. Στην κλίμακα Εξωστρέφεια (EPQ_E), το 72,5% ανήκει στην εξωστρέφεια ενώ αντίθετα το 27,5% στην εσωστρέφεια. Στην κλίμακα Νευρωτισμός (EPQ_N), το 38,8% ανήκει στον νευρωτισμό ενώ αντίθετα το 61,3% στην σταθερότητα. Τέλος, στην κλίμακα Ψεύδους (EPQ_L), το 51,2% ανήκει στο ψεύδος ενώ αντίθετα το 48,8% στην αλήθεια. O παράγοντας BSQ_34 συσχετίζεται ισχυρά θετικά με τον παράγοντα EAT_26 (r=0.603, p<0.01) και ισχυρά αρνητικά με τον παράγοντα επίδραση από εξωτερικούς παράγοντες (MEQ_5) (r=-0.28, p<0.01). O παράγοντας EAT_26 συσχετίζεται ισχυρά θετικά με τον παράγοντα άρσης αναστολών (MEQ_3) (r=0.290, p<0.01). Ο παράγοντας απόσπαση της προσοχής (MEQ_2) συσχετίζεται ισχυρά θετικά με το χαρακτηριστικό προσωπικότητας νευρωτισμός (EPQ_N) (r=0.403, p<0.01). Η προσωπικότητα των χορευτών μπορεί να επηρεάσει την πρόσληψη τροφής καθώς και την ανησυχία για το σώμα τους. Οι χορευτές οι οποίοι εμφανίζουν υψηλότερο ΔΜΣ και έχουν υψηλότερη ανησυχία για το σώμα τους είναι πιο πιθανό να καταφύγουν στο συναισθηματικό φαγητό. Τέλος, οι χορευτές που έχουν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης διατροφικών διαταραχών παρουσιάζουν μεγαλύτερη ανησυχία για το σώμα τους, καταναλώνουν τροφή με λιγότερη επίγνωση και είναι πιο επιρρεπείς στο να ενδώσουν στην επιθυμία τους για κατανάλωση τροφής. Ως εκ τούτου χρειάζεται τόσο διατροφικά όσο και ψυχολογικά, υποστήριξη για την ενεργειακή κάλυψη, την καλύτερη απόδοση και την ψυχική ευημερία των χορευτών.Τεκμήριο Πολυμερή νανοσύνθετα υλικά βασισμένα στο γραφένιο.(Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε., 2014-09-09T19:53:29Z) Παπαγεωργίου, Γεώργιος; Papageorgiou, GeorgiosΗ μελέτη ασχολείται με την εφαρμογή του γραφενίου και παραγώγων του σε συνδυασμό με διάφορα πολυμερή σαν μέρος του ενεργού στρώματος οργανικών φωτοβολταϊκών στοιχείων. Αρχικά, παρουσιάζονται η δομή του γραφενίου, οι ιδιότητές του και επιγραμματικά οι σημαντικότερες μέθοδοι παραγωγής του. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο οξείδιο του γραφενίου (GO), το οποίο έχοντας πληθώρα λειτουργικών ομάδων, παρέχει τη δυνατότητα χημικής τροποποίησης. Το γραφένιο και τα παράγωγά του λόγω των μοναδικών ιδιοτήτων τους - την εξαιρετική οπτική διαφάνεια, την ιδιαίτερη ηλεκτρική αγωγιμότητα και μηχανική ευκαμψία- έχουν συγκεντρώσει το επιστημονικό ενδιαφέρον στον τομέα των οργανικών φωτοβολταϊκών κυψελίδων. Στη παρούσα εργασία, παραθέτονται οι πειραματικές μελέτες που επιδεικνύουν την εφαρμογή των παραγώγων του γραφενίου ως δέκτες ηλεκτρονίων στο φωτοενεργό στρώμα των οργανικών κυψελίδων και καταδεικνύουν τη δυνατότητα μελλοντικής χρήσης του υλικού αυτού σε οργανικά φωτοβολταϊκά επόμενης γενιάς.