Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Papageorgiou, Konstantinos"
Τώρα δείχνει 1 - 2 of 2
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
Τεκμήριο Η χρηματοδοτική μίσθωση.(Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής, 2012-03-22T11:49:28Z) Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος; Papageorgiou, KonstantinosΤις τελευταίες δεκαετίες έχουμε παρατηρήσει τεράστιες αλλαγές στη διεθνή κεφαλαιαγορά και το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα όπου με τη κατάργηση των αυστηρών μέτρων ελέγχου, το άνοιγμα των συνόρων στην ελεύθερη κυκλοφορία πιστώσεων και κινητών αξιών, τις φορολογικές διευκολύνσεις που προσφέρουν τα κράτη και οι κυβερνήσεις με σκοπό την προσέλκυση ολοένα και περισσότερων επενδύσεων με απόρροια και τον πολλαπλασιασμό των προσφερόμενων χρηματοδοτικών εργαλείων ως μέσα επένδυσης. Το Financial Leasing η αλλιώς Χρηματοδοτική Μίσθωση όπως έχει αποδοθεί ο όρος στην Ελληνική γλώσσα είναι ένα από αυτά τα χρηματοδοτικά εργαλεία το οποίο έχει κυρίαρχη θέση στα σημερινά επενδυτικά και χρηματοδοτικά τεκταινόμενα. Η Χρηματοδοτική Μίσθωση καθιερώθηκε στην Ελλάδα με το νόμο 1665/1986 σαν ένα ακόμη χρηματοδοτικό εργαλείο και μέσο επένδυσης για τις επιχειρήσεις χωρίς να αντικαθιστούσε τις παραδοσιακές μορφές δανεισμού (τραπεζικός δανεισμός - πιστώσεις) και προωθήθηκε κυρίως από εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης που τις κατείχαν τραπεζικοί οργανισμοί αλλά και από αυτόνομες εταιρείες leasing. Αντικειμενικοί σκοποί στην εκπόνηση της παρούσας εργασίας είναι: η θεωρητική επισκόπηση του θεσμού της χρηματοδοτικής μίσθωσης ως εργαλείο χρηματοδότησης και επενδύσεων για την επιχείρηση, η ανάλυση της διαχρονικής ιστορίας του θεσμού σε Ελλάδα και Εξωτερικό, τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του θεσμού ως αυτόνομη μορφή ανάπτυξης των επιχειρήσεων αλλά και σε σύγκριση με άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία συμπεριλαμβανομένων και σύντομων παραδειγμάτων συγκριτικής ανάλυσης καθώς και η παρακολούθηση της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας με απώτερο στόχο να αποδείξω εκ των πραγμάτων το γιατί η χρηματοδοτική μίσθωση είναι στις μέρες μας αν όχι το κορυφαίο, τουλάχιστον από τους καλύτερους τρόπους για να επενδύσει και να αναπτυχθεί μια επιχείρηση. Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε στην εκπόνηση της παρούσας εργασίας αποτελεί συνύφανση θεωρίας και πρακτικής. Ξεκινώντας από τη θεωρητική προσέγγιση του θέματος και μέχρι τη διαδικασία εφαρμογής χρησιμοποιήθηκαν όλα τα προσφερόμενα και απαιτούμενα στοιχεία από ποικίλες πηγές όπως διάφορα οικονομικά άρθρα, διαδικτυακές σελίδες Ελληνικών τραπεζών, επιστημονικών περιοδικών, διαγραμματικοί πίνακες αλλά και ποικίλα συγγράμματα που αφορούν το αντικείμενο μελέτης, έτσι ώστε, να παρουσιαστεί μια σφαιρική και όσον το δυνατό πληρέστερη κάλυψη του θέματος.Τεκμήριο Οι ασθένειες των ζαχαρότευτλων.(Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής, 2008-2-29T14:35:4Z) Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος; Papageorgiou, KonstantinosΗ καλλιέργεια των ζαχαροτεύτλων και του ζαχαροκάλαμου αρχίζει από τους νεώτερους χρόνους καθώς τα προϊόντα από τα οποία ο άνθρωπος έπαιρνε την ζάχαρη κυρίως από το μέλι και διάφορα φρούτα. Η ρίζα των ζαχαροτεύτλων χρησιμοποιούνταν για τροφή από τους Αιγυπτίους κατά την εποχή που κατασκευάζονταν οι πυραμίδες του Χέοπα. Η ανακάλυψη ότι η ζάχαρη που περιέχεται στα ζαχαρότευτλα είναι ίδια με την ζάχαρη του ζαχαροκάλαμου, έγινε το 1747 από το γερμανό χημικό Andrea Marggraf. Αυτός πήρε ζάχαρη κόβοντας σε μικρές φέτες, ξηραίνοντας και κονιορτοποιώντας τα ζαχαρότευτλα για την παραγωγή ζάχαρης. Μέχρι το 1799 δεν έγινε καμία χρήση της ανακάλυψης αυτής, όταν ο μαθητής του, Frank Karl Achard, τελειοποίησε μία μέθοδο εξαγωγής της ζάχαρης σε βιομηχανική βάση. Η καλλιέργεια των ζαχαροτεύτλων άρχισε στα 1800 στην Γερμανία και στην Γαλλία. Παράλληλα με τις παραπάνω προσπάθειες στην Ευρώπη για την καλλιέργεια των ζαχαροτεύτλων γίνεται και στην Αμερική. Στην Ελλάδα η πρώτη προσπάθεια έγινε το 1842 στο χωριό Καινούριο της επαρχίας Λοκρίδος. Στήθηκε μάλιστα και το πρώτα εργοστάσιο, αλλά δεν λειτούργησε ποτέ. Το δεύτερο εργοστάσιο ιδρύθηκε από τον Χρηστάκη Ζωγράφο, στη Λαζαρίνα Τρικάλων, αλλά η λειτουργία του δεν βάσταξε πολύ. Η νέα περίοδος της ζαχαροβιομηχανίας στην Ελλάδα αρχίζει το 1960 με την ίδρυση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε. και την ίδρυση του πρώτου εργοστασίου στην Λάρισα. Στην εργασία αυτή γίνεται αναφορά στις σημαντικότερες ασθένειες που απασχολούν την καλλιέργεια των ζαχαρότευτλων, καθώς επίσης και μία αναφορά γενικά με την καλλιέργεια, μιας και αυτή αποτελεί μία από τις σημαντικότερες καλλιέργειες των βιομηχανικών φυτών.