Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Pontmpeltseva, Lia"
Τώρα δείχνει 1 - 1 of 1
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
Τεκμήριο Βελτίωση ποιοτικών χαρακτηριστικών 14 ποικιλιών αμπέλου μέσω υγρής διαφυλλικής λίπανσης(ΕΛΜΕΠΑ, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών (ΣΓΕΠ), ΠΜΣ Εφαρμοσμένη Επιστήμη και Τεχνολογία στη Γεωπονία, 2025-03-07) Ποντμπέλτσεβα, Λία; Pontmpeltseva, Lia; Πασχαλίδης, Κωνσταντίνος; Paschalidis, KonstantinosΗ θρέψη στην άμπελο είναι μια διαδικασία που απασχολεί μια μεγάλη αλυσίδα επαγγελματιών του χώρου, όπως επιστήμονες ερευνητές, γεωπόνους και παραγωγούς με στόχο τη βέλτιστη ποιότητα των προϊόντων που διατίθεται στους καταναλωτές. Ο πειραματισμός που προτείνεται αποσκοπεί στη βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών διαφόρων ποικιλιών αμπέλου (Μοσχάτο, Μοσχοφίλερο, Αθήρι, Λημνιώνα, Ρωμέικο, Αττική, Σαββατιανό, Βέρτζαμο, Crimson, Merlot, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Αγιωργίτικο, Malvazia) μέσω διαφυλλικής οργανικής λίπανσης, με σκευάσματα της εταιρείας Θεόφραστος. Επιλέχθηκαν πρέμνα από τρεις διαφορετικές περιοχές της ευρύτερης περιοχής της Κορινθίας και εφαρμόστηκε ένα πλήρες πρόγραμμα θρέψης με υγρά οργανικά λιπάσματα σε σύγκριση με ένα συνηθισμένο πρόγραμμα λίπανσης (μάρτυρας) που ακολουθεί ο παραγωγός. Παρατηρήσαμε ότι είχαμε βελτίωση του μεγαλύτερου ποσοστού των ποιοτικών χαρακτηριστικών στις ποικιλίες που εξετάσαμε. Άξιο για αναφορά είναι ότι με τις επεμβάσεις που έγιναν παρατηρήθηκε άνοιγμα του τσαμπιού με αποτέλεσμα τον καλύτερο αερισμό του.