Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Pylarinou, Aikaterini Ioanna"
Τώρα δείχνει 1 - 1 of 1
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
Τεκμήριο Κριτήρια επιλογής τροφίμων και Μεσογειακή Διατροφή.(ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, 2021-06-01) Κουζάλη, Δήμητρα; Πυλαρινού, Αικατερίνη Ιωάννα; Σαμαρτζή, Αικατερίνη; Kouzali, Dimitra; Pylarinou, Aikaterini Ioanna; Samartzi, AikateriniΟ σκοπός της παρούσης πτυχιακής εργασίας είναι η διερεύνηση των παραγόντων που καθορίζουν τις διατροφικές επιλογές των ανθρώπων και του βαθμού συμμόρφωσης στη μεσογειακή διατροφή ανάλογα με ορισμένα δημογραφικά χαρακτηριστικά. Για την υλοποίηση της έρευνας μας, χρησιμοποιήσαμε την μέθοδο της δειγματοληψίας που δόθηκαν ερωτηματολόγια FCQ και MedDietScore και μετέπειτα αναλύθηκαν με το πρόγραμμα SPSS Statistics. Ως προς τα περιγραφικά χαρακτηριστικά του συνολικού δείγματος το 58,4% ήταν γυναίκες και το 41,6% άνδρες. Το δείγμα χαρακτηρίστηκε φυσιολογικό με ποσοστό 60% σύμφωνα με τον Δείκτη Μάζας Σώματος. Από την στατιστική ανάλυση των δεδομένων βρέθηκε ότι το 1,2 % είχε χαμηλή συμμόρφωση στη μεσογειακή διατροφή, το 77,6% μέτρια συμμόρφωση και 21,2% υψηλή συμμόρφωση Tο δείγμα κατά πλειοψηφία παρουσίασε μέτρια συμμόρφωση στη μεσογειακή διατροφή. Το συνολικό δείγμα είχε ως σημαντικότερο κριτήριο επιλογής τροφίμων το κόστος. Οι γυναίκες διαπιστώθηκε ότι έχουν ως σημαντικότερο κριτήριο την υγεία ενώ οι άνδρες το κόστος, καθώς οι απαντήσεις των γυναικών υπερτερούν έναντι των ανδρών.