Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Raat, Aimilia"
Τώρα δείχνει 1 - 1 of 1
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
Τεκμήριο Ισχυρισμοί υγείας και διατροφής στα τρόφιμα. Βήματα δημιουργίας τροφίμου στην ελληνική βιομηχανία που φέρει ισχυρισμό διατροφής.(ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, 2021-09-10) Ραάτ, Αιμιλία; Raat, AimiliaΗ παρούσα εργασία αφορά στην επισήμανση των τροφίμων με διατροφικούς ισχυρισμούς και ισχυρισμούς υγείας. Στο πρώτο μέρος, το οποίο είναι θεωρητικό, παρατίθενται ορισμοί και νομοθετικά κείμενα από τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς 1924/2006 και 432/2012. Επιπρόσθετα εξετάζονται διάφορα συστήματα διατροφικής ετικέτας στο έμπροσθεν μέρος της συσκευασίας και περιγράφονται πρακτικές εφαρμογής από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης παρουσιάζονται έρευνες οι οποίες σχετίζονται με την καταναλωτική συμπεριφορά και την λήψη των αποφάσεών των καταναλωτών στην επιλογή των τροφίμων. Στο δεύτερο μέρος το οποίο είναι ερευνητικό, ακολουθείται η διαδικασία δημιουργίας ενός συσκευασμένου μπισκότου στην Ελληνική βιομηχανία τροφίμων, που στην επισήμανση του φέρει ισχυρισμό διατροφής. Η εταιρεία Elbisco, με την μάρκα Αλλατίνη και την σειρά Goodness In Me, δημιούργησε μια προϊοντική πρόταση που έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά: Δημητριακά 100% ολικής άλεσης, διατροφική αξία ολόκληρου του σπόρου λόγω της ελάχιστης δυνατής επεξεργασίας και Νιφάδες βρόμης. Περιγράφηκε η δημιουργία του εν λόγω μπισκότου που φέρει στην επισήμανσή του τους παρακάτω δύο ισχυρισμούς διατροφής: πηγή βιταμινών και μετάλλων και πηγή φυτικών ινών. Αναλύονται και τα οκτώ στάδια της διαδικασίας ανάπτυξης προϊόντων, από την δημιουργία της ιδέας μέχρι και την διαδικασία εισαγωγής στην αγορά.