Λογότυπο αποθετηρίου
  • Ελληνικά
  • English
  • Σύνδεση
Λογότυπο αποθετηρίου
  • Κοινότητες & Συλλογές
  • Όλο το DSpace
  • Ελληνικά
  • English
  • Σύνδεση
  1. Αρχική
  2. Πλοήγηση Ανά Συγγραφέα

Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Rappou, Athina"

Τώρα δείχνει 1 - 1 of 1
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
  • Φόρτωση...
    Μικρογραφία εικόνας
    Τεκμήριο
    Διατροφικές διαφορές μεταξύ βιολογικού και συμβατικού κρασιού.
    (Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, 2019-07-25) Ράππου, Αθηνά; Rappou, Athina
    Το αντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι ο εντοπισμός και η αξιολόγηση του εάν και κατά πόσο υπάρχουν σημαντικές διατροφικές διαφορές μεταξύ του συμβατικού και βιολογικού οίνου .Η απότομη άνοδος της εμφάνισης γενικότερα των βιολογικών προϊόντων στην αγορά τροφίμων είναι και ο λόγος που εστιάσαμε το ενδιαφέρον μας στο κρασί και ειδικότερα στους βιολογικούς οίνους και ένα και κατά πόσο και αυτό όπως και τα περισσότερα βιολογικά τρόφιμα υπερτερεί διατροφικά έναντι του συμβατικού. Σε θεωρητικό πλαίσιο αναλύθηκαν ξεχωριστά οι συμβατικοί οίνοι (ιστορική διαδρομή, συστατικά, κατηγορίες , ποικιλίες κ.ά.) και αντίστοιχα και οι βιολογικοί (Πιστοποίηση, ζήτηση στις Διεθνείς αγορές άλλα και στην Ελλάδα, ετικέτα κ.ά. ) . Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διαφορές που εντοπίστηκαν μεταξύ των συμβατικών και βιολογικών οίνων από την καλλιέργεια -παραγωγή έως την κατανάλωση του τρόφιμου – ποτού , καθώς επίσης και τα οφέλη που προκύπτουν για την ανθρώπινη υγεία από την κατανάλωση του βιολογικού οίνου καθώς επίσης και στρατηγικές αύξησης της κατανάλωσης του . Παρόλα αυτά δυσκολία παρουσιάστηκε στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν ακόμα πολλές έρευνες που να αποδεικνύουν ξεκάθαρα τις ευεργετικές ιδιότητες του βιολογικού οίνου σε σχέση με το συμβατικό , όπως επίσης παρατηρήθηκε ακόμα ότι υπάρχουν έρευνες που υποστηρίζουν το ακριβώς αντίθετο. Τέλος γίνονται μερικές προτάσεις για μελλοντική έρευνα με βάση τα συμπεράσματα που προέκυψαν.

Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΛΜΕΠΑ, Τηλ: (+30) 2810 379330, irepository@hmu.gr

  • Οδηγίες Χρήσης
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική cookies
  • ΕΛΜΕΠΑ

Copyright © 2025, Τμήμα Υποστήριξης Εκπαιδευτικών Διαδικασιών, ΕΛΜΕΠΑ | Βασισμένο στο Dspace