Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Reizaki, Aikaterini"
Τώρα δείχνει 1 - 2 of 2
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
Τεκμήριο Η ανεργία στην Κρήτη.(Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής (Άγιος Νικόλαος), 2012-08-02T14:06:57Z) Ρεϊζάκη, Αικατερίνη; Reizaki, AikateriniΑντικείμενο της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η παρουσίαση μιας όσο το δυνατόν ολοκληρωμένης εικόνας γύρω από το θέμα της ανεργίας κυρίως στην Κρήτη, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας. Στο πρώτο μέρος της μελέτης δίνεται ο ορισμός της ανεργίας καθώς επίσης και τα είδη της. Επιπλέον, αναλύονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι σήμερα τόσο από την κοινωνία όσο και από το οικογενειακό τους περιβάλλον. Στη συνέχεια, γίνεται μια λεπτομερής καταγραφή στα ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα αλλά και της Κρήτης ανά περιφέρειες. Ενώ στο τέλος αυτής της μελέτης, επιχειρείται μια ανάλυση προοπτικών και προτάσεων για την αντιμετώπιση της ανεργίαςΤεκμήριο Πράσινος τουρισμός. Σημερινά δεδομένα, εξελίξεις και προοπτικές στον νομό Ηρακλείου.(Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων, 2010-12-07T11:41:28Z) Ρεϊζάκη, Αικατερίνη; Reizaki, AikateriniΣήµερα, όλο και περισσότερο, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, µιλάµε για θέµατα προστασίας του περιβάλλοντος. Οι αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, η κλιµατική αλλαγή, η κατασπατάληση φυσικών πόρων και ενέργειας, η ρύπανση, η αλλοίωση των οικοσυστηµάτων, η αποψίλωση των δασών, κ.ά., είναι πλέον προφανής. Το περιβάλλον αποτελεί τώρα συστατικό του τουρισµού, αφού συνδέεται άµεσα µε τη διαµόρφωση των ποιοτικών του προδιαγραφών. Την τελευταία δεκαετία, παρατηρείται µία σταθερά αυξανόµενη τάση στις προτιµήσεις των τουριστών, να αγοράζουν υπηρεσίες που σχετίζονται µε τον τουρισµό και τη φιλοξενία, από επιχειρήσεις που διακρίνονται για την ευαισθησία τους ως προς την προστασία του περιβάλλοντος. Σε αυτή την τάση, η τουριστική βιοµηχανία, ανταποκρίνεται µε σηµαντικές επενδύσεις σε υποδοµές των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και σε ανθρώπινο δυναµικό. Στόχος είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας, µέσα από την ποιοτική αναβάθµιση των παρεχόµενων υπηρεσιών, όσο και µε τη δηµιουργία «πράσινων» ξενοδοχείων. Παράλληλα και οι «πράσινες πρακτικές» εκτός από τα οφέλη για το περιβάλλον, δίνουν τη δυνατότητα στις ξενοδοχειακές µονάδες να εξοικονοµούν σηµαντικά χρηµατικά ποσά. Η εργασία αυτή χωρίζεται σε δυο µέρη: το θεωρητικό, όπου στο 1ο κεφάλαιο αναπτύσσεται η έννοια του πράσινου τουρισµού και η ανάγκη που τον περιβάλλει, στο 2ο γίνεται αναφορά στα Συστήµατα Περιβαλλοντικής ∆ιαχείρισης, στο 3ο περιγράφεται η εφαρµογή των ¨πράσινων» πρακτικών στο ξενοδοχείο και παρατίθενται βασικές συµβουλές για οικολογικά ξενοδοχεία από την Πανελλήνια Οµοσπονδία Ξενοδόχων. Στο δεύτερο µέρος και στα κεφάλαια 4 έως 7 αναλύεται η µεθοδολογία, τα αποτελέσµατα και τα συµπεράσµατα της έρευνας που έγινε µε τη συµπλήρωση ερωτηµατολογίου και αφορούσε την καταγραφή απόψεων και θέσεων που σχετίζονται µε τη συχνότητα και την ένταση εφαρµογής µεθόδων και πρακτικών πράσινου τουρισµού. Η συµπλήρωση έγινε από 15 προϊσταµένους – διευθυντές ξενοδοχειακών µονάδων που έχουν ήδη αναπτύξει συστήµατα πράσινου τουρισµού και έχουν βραβευτεί για τη προσπάθεια τους αυτή ενώ καταγράφηκε και αναφέρεται η άποψη του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου.