Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Rokou, Georgia-Taxiarchoula"
Τώρα δείχνει 1 - 1 of 1
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
Τεκμήριο Έλεγχος Δεικτών Μικροβιολογικής ποιότητας τριών Π.Ο.Π μαλακών τυριών.(ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, 2023-10-26) Ρόκου, Γεωργία-Ταξιαρχούλα; Rokou, Georgia-TaxiarchoulaΣτην εργασία αυτή μελετήθηκε το μικροβιολογικό φορτίο, των προστατευόμενων ονομασίας προέλευσης μαλακών τυριών Κατίκι Δομοκού, Ξύγαλο Σητείας, Γαλοτύρι και τη μεταβολή τους κατά την παραμονή τους σε συνθήκες συντήρησης ψύξης στους 4 OC. Αναλύθηκαν συνολικά 12 δείγματα, 4 από το κάθε είδος τυριού, ενώ το κάθε δείγμα μελετήθηκε για ένα μήνα, συνολικά 4 μήνες. Από κάθε δείγμα οι μικροβιολογικές αναλύσεις έγιναν εις διπλούν την 1η , 7η , 14η, και 28η ημέρα συντήρησης. Όλα τα δείγματα που αναλύθηκαν, ήταν τυριά συσκευασμένα και διατίθενται προς πώληση σε μεγάλες αλυσίδες πώλησης προϊόντων, έτοιμα προς αγορά και κατανάλωση από το εύρη κοινό. Τα δείγματα υποβλήθηκα στις παρακάτω μικροβιολογικές αναλύσεις: 1) Αρίθμηση ψυχότροφων μικροοργανισμών, 2) Αρίθμηση οξυγαλακτικών βακτηρίων 3) Αρίθμηση των Κολοβακτηροειδή (coliforms), 4) Αρίθμηση της Escherichia coli, 5) Αρίθμηση εντερόκοκκων και 6) Αρίθμηση Σαλμονέλας. Όλες οι ομάδες των μολυσματικών, παθογόνων και αλλοιωγόνων μικροοργανισμών που καταμετρήθηκαν, κρίθηκαν όλοι αρνητικοί. Ο σημαντικότερος δείκτης δυνητικής αλλοίωσης και των τριών τυριών ήταν τα Ψυχότροφα μικρόβια. Στην εργασία μελετήθηκαν και άλλοι παθογόνοι δείκτες και διεξήχθησαν ασφαλή συμπεράσματα.