Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Savva, Panagiota"
Τώρα δείχνει 1 - 1 of 1
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
Τεκμήριο Η σημασία του δισχιδοβακτηρίου στη σύγχρονη διατροφή.(Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, 2008-2-28T16:47:22Z) Σάββα, Παναγιώτα; Savva, PanagiotaΟ σκοπός αυτής της πτυχιακής εργασίας είναι να συζητηθεί η σχετικά πρόσφατη αναγέννηση ενδιαφέροντος για τη βακτηριακή παρέμβαση, ιδιαίτερα στη χρήση Bifidobucferium στη διατροφή, για τη θεραπεία και την πρόληψη της ασθένειας στην ιατρική και στα εμπορικά τρόφιμα με τη χρησιμοποίηση της πρόσφατα αναπτυγμένης τεχνολογίας. Το 1910, ο Metchnikoff αρχικά υπέβαλε την ιδέα ότι η κανονική κατανάλωση ζυμωμένων γαλάτων προσφέρει οφέλη υγείας, και οι πιθανές προφυλακτικές ή/και θεραπευτικές ιδιότητες του γιαουρτιού και των σχετικών προϊόντων έχουν αποτελέσει το αντικείμενο πολλής κερδοσκοπίας. Νέα ζυμωτά γαλακτοκομικά προϊόντα μέσω των ειδών Bifidobacterium SSP και των γαλακτοβακίλλων. Είναι αναπτυγμένα και πωλούνται στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Άπω Ανατολή. Η δυνατότητα τους να συνεισφέρουν στην υγεία οφείλεται στις ιδιότητες του γαλακτοβακίλλου και είναι καλά τεκμηριωμένες, αλλά πιθανοί ρόλοι του εξωγενούς δισχιδοβακτηρίου δεν έχουν αναθεωρηθεί πολύ. Ta Bifidobacteria είναι κανονικοί κάτοικοι του ανθρώπου και του ζωικού εντέρου, και τα νεογνά αποικίζονται εντός ημερών μετά από τη γέννηση. O πληθυσμός φαίνεται να είναι σχετικά σταθερός μέχρι την προχωρημένη ηλικία όπου μειώνεται. Αν και ο πληθυσμός του bifidobacteria στο έντερο είναι σταθερός, επηρεάζεται από τη διατροφή, τα αντιβιοτικά κ.λπ. Το Bifidobacteria περιγράφηκε αρχικά από Tissier το 1899 ως η κυρίαρχη χλωρίδα στα θηλασμένα νήπια. Αυτή η πτυχιακή εργασία θα εξετάσει τα χαρακτηριστικά, την οικολογία και το ρόλο του δισχιδοβακτηρίου στα ανθρώπινα συστήματα, καθώς επίσης και τις θεραπευτικές και προφυλακτικές δραστηριότητες του δισχιδοβακτηρίου, και το πιθανό φαρμακευτικό ρόλο του στα ζυμωμένα προϊόντα που κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας το bifidobacteria και την προηγμένη τεχνολογία. Επίσης τα γεγονότα και τα αποτελέσματα από μερικά από τα πειράματα που γίνονται από διαφορετικούς συντάκτες και η τρέχουσα ανάπτυξη ενδιαφέροντος των τομέων της μελλοντικής έρευνας.