Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Savvaki, Chrysanthi"
Τώρα δείχνει 1 - 1 of 1
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
Τεκμήριο Λειτουργικά τρόφιμα και οξειδωτικό stress.(ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, 2024-02-08) Σαββάκη, Χρυσάνθη; Savvaki, ChrysanthiΗ παρούσα πτυχιακή εργασία χωρίζεται σε δύο διαφορετικές κατηγορίες, τα Λειτουργικά τρόφιμα και το Oξειδωτικό Stress. Τα λειτουργικά τρόφιμα είναι συνήθως συμβατικά τρόφιμα που έχουν υποστεί καθόλου ή μερική επεξεργασία με ευεργετικές επιδράσεις στην ανθρώπινη υγεία. Την ίδια στιγμή, το οξειδωτικό stress είναι η διαδικασία γήρανσης ενός κυττάρου σε πρόωρο στάδιο που έχει ως αποτέλεσμα την παθογένεση νέων νοσημάτων στον άνθρωπο. Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα οφέλη των λειτουργικών τροφίμων στην αντιμετώπιση του οξειδωτικού stress, και η νομοθεσία η οποία περιβάλλει τα λειτουργικά τρόφιμα, αλλά και κάποιες φυσικές ¨υπερτραφές¨ που έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον στην παγκόσμια κοινότητα των επιστημόνων υγείας. Θα αναλυθούν, τα σημαντικότερα οφέλη των υπερτροφών έναντι του οξειδωτικού stress, καθώς ακόμα και κάποιες τροφές που θεωρούνται λειτουργικές και απαρτίζουν την μεσογειακή διατροφή. Στόχο της εν λόγω πτυχιακής εργασίας αποτελεί η ανάδειξη των λειτουργικών τροφίμων όσο αναφορά την πρόληψη και την θωράκιση που συντελούν στην διατήρηση της ανθρώπινης υγείας και της εύρυθμης λειτουργίας του οργανισμού.