Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Sidiropoulou, Maria"
Τώρα δείχνει 1 - 1 of 1
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
Τεκμήριο Χαλκός και ανθρώπινη υγεία.(Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, 2013-07-01T16:24:37Z) Σιδηροπούλου, Μαρία; Sidiropoulou, MariaΟ χαλκός είναι ένα απαραίτητο ιχνοστοιχείο και εμπλέκεται σε ποικίλες βιολογικές διεργασίες που είναι απαραίτητες για τη διατήρηση της ζωής. Αποτελεί συστατικό αρκετών ενζύµων και πρωτεϊνών, εμπεριέχεται σε πλήθος τροφών και συμβάλλει στον σχηματισμό και στην απόθεση μετάλλων στα οστά. O χαλκός προωθεί την απορρόφηση σιδήρου, συμμετέχει στη σύνθεση αιμοσφαιρίνης, είναι απαραίτητος για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και παράλληλα συμβάλλει στην ισορροπία του νευρικού και ανοσοποιητικού συστήματος και στην υγεία των οστών. Η έλλειψή του χαλκού μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες ενώ σε υπερβολικές ποσότητες είναι επιβλαβής για τον οργανισμό. Η συνειδητοποίηση ότι πολλές ασθένειες στον άνθρωπο σχετίζονται με τα αυξημένα επίπεδα ορού του χαλκού, δείχνει σαφώς τη σημασία του και την συμμετοχή του στην υγεία του ανθρώπου.