Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Skoyfas, Efstathios"
Τώρα δείχνει 1 - 1 of 1
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
Τεκμήριο Μελέτη των διατροφικών συνηθειών σε σχέση με τη λήψη διαφόρων ροφημάτων καφέ και τη λειτουργία των αισθήσεων της γεύσης και της όσφρησης.(Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, 2013-03-22T12:04:43Z) Σκουφάς, Ευστάθιος; Μπολανάκη, Γεωργία; Skoyfas, Efstathios; Mpolanaki, GeorgiaΈνα από τα δημοφιλέστερα ροφήματα ανά την υφήλιο είναι ο καφές. Ωστόσο, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τις διατροφικές συνήθειες που συνοδεύουν την κατανάλωση καφέ αλλά και τη συνεργετική επίδραση της οσφρητικής και γευστικής ικανότητας σε ένα πιο ολιστικό διατροφικό μοτίβο. Σε 117 άτομα (84 γυναίκες, 33 άνδρες) μελετήθηκαν οι διατροφικές συνήθειες και η κατανάλωση ροφημάτων καφέ με ημιποσοτικό ερωτηματολόγιο συχνότητας κατανάλωσης τροφίμων και διατροφικό ιστορικό, αξιολογήθηκε η οσφρητική και γευστική ικανότητα με το test οσφρητικής-γευστικής ικανότητας «screening twelve» της εταιρείας Burghart Medical Technology και κατεγράφησαν το βάρος και το ύψος των εθελοντών με όργανα διαπιστευμένης ακρίβειας.