Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Stivaktaki, Maria"
Τώρα δείχνει 1 - 4 of 4
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
Τεκμήριο Ικανοποίηση περιορισμών σε χρονικές βάσεις δεδομένων μέσω διαδικτύου.(Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε., 2010-11-30T10:00:50Z) Κοσμά, Αικατερίνη; Στιβακτάκη, Μαρία; Kosma, Aikaterini; Stivaktaki, MariaΣτόχος αυτής της πτυχιακής εργασίας είναι η ικανοποίηση των περιορισμών σε χρονικές βάσεις δεδομένων και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από αυτούς. Η δημιουργία της γίνεται χρησιμοποιώντας PHP και MySQL . Στο κεφάλαιο 1 γίνεται η αναφορά του προβλήματος. Στο κεφάλαιο 2 και 3 παρουσιάζονται και αναλύονται οι γλώσσες προγραμματισμού που χρησιμοποιήθηκαν. Στην συνέχεια, κεφάλαιο 4, παρουσιάζονται τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για την ολοκλήρωση της πτυχιακής εργασίας ενώ στο κεφάλαιο 5 προβάλλεται ο κώδικας που δημιουργήθηκε για τον σκοπό αυτό. Τέλος, κεφάλαιο 6, πραγματοποιείται ένα παράδειγμα υλοποίησης.Τεκμήριο Κυκλικό ωράριο εργασίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων και οι επιπτώσεις του σε κοινωνική ζωή, διατροφή και ύπνο.(Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων, 2013-02-06T12:41:29Z) Μαλλιώρη, Δανάη; Στιβακτάκη, Μαρία; Malliori, Danai; Stivaktaki, MariaΈνα από τα πολλά προβλήματα των εργαζομένων είναι το ωράριο τους. θα αναλύσουμε τα προβλήματα που σχετίζονται με το ωράριο των ξενοδοχουπαλλήλων εργαζομένων και δη με το κυκλικό. Πολλές μελέτες και πανεπιστημιακές διατριβές έχουν γίνει για το κυκλικό ωράριο εργασίας των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, αλλά ελάχιστες (έως καμία) για αυτό των εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού.Τα παραπάνω μας οδήγησαν στην συγγραφή αυτής της ερευνητικής εργασίας, με σκοπό την διερεύνηση των επιπτώσεων στη διατροφή, τον ύπνο και την κοινωνική ζωή των ξενοδοχοϋπαλλήλων.Τεκμήριο Παιδική παχυσαρκία και διατροφή σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.(Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, 2017-02-16) Πεταλίδου, Αριάννα; Στιβακτάκη, Μαρία; Petalidou, Arianna; Stivaktaki, MariaΗ παρούσα εργασία είναι μια απλή προσπάθεια στο να προσεγγίσουμε το φαινόμενο, να παρακινήσουμε τους συνανθρώπους μας να ενδιαφερθούν και να αντιληφθούμε από κοινού πως εφόσον αφορά και τα παιδιά, πρέπει να υπάρξει μέριμνα. Η μετάβαση στην ανάλυση του κεντρικού θέματος γίνεται ομαλά, καθώς στην αρχή προηγείται η ενότητα της εισαγωγής, όπου δίνονται κάποιες γενικές πληροφορίες, έπειτα αφιερώνεται ένα μεγάλος μέρος σχετικά με το τι ορίζουμε ως παχυσαρκία, ποιες βασικές μορφές υπάρχουν, επεξηγήσει σχετικά με τον ανθρώπινο μεταβολισμό, συνέπειες, επιπλοκές, γενετική προδιάθεση και βέβαια αναλύονται πολλά ακόμη επιμέρους θέματα. Σε επόμενα κεφάλαια γίνονται εκτενής αναφορές σε βασικούς αιτιολογικού παράγοντες του φαινομένου, σε επιπτώσεις που ακολουθούν και δεν παραλείπουμε να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο και στην χώρα μας. Εξετάζουμε τα σημερινά δεδομένα, μαθαίνουμε ποιες παθήσεις είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την νόσο, τι ανωμαλίες συνεπάγει η παχυσαρκία για την υγεία ενός παιδιού, ποια διατροφή είναι ευνοϊκή για να μην υπάρξουν ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Επίσης θα δούμε τι ρόλο παίζει η φυσική δραστηριότητα και ποιες είναι οι κατάλληλες οδηγίες για τη δημιουργία σωστών προγραμμάτων για την θρέψη των παιδιών. Η εργασία αυτή έγινε με σκοπό την εκτίμηση του βάρους και της διατροφικής κατάστασης των παιδιών ηλικίας 11-12 ετών στο νομό Χανίων, σε δείγμα 101 ατόμων. Έγινε μέτρηση του βάρους και του ύψους των παιδιών, καθώς απάντησαν και τα ερωτηματολόγια. Για την ανάλυση των απαντήσεων του ερωτηματολογίου χρησιμοποιήθηκε το στατιστικό εργαλείο IBM SPSS Statistics. Τα περισσότερα παιδιά που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν φυσιολογικό βάρος. Επίσης, οι περισσότεροι καταναλώνουν πρωινό στο σπίτι, δεκατιανό στο σχολείο και μεσημεριανό μετά το σχολείο. Το μεγαλύτερο ποσοστό δεν τρώει εκτός σπιτιού περισσότερες από 1-2 φορές/ εβδομάδα.Τεκμήριο Προπτυχιακή και προληπτική νοσηλευτική.(Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π), Τμήμα Νοσηλευτικής, 2008-2-29T14:29:13Z) Αρμενάκη, Κατερίνα; Μαστοραντωνάκη, Μαρία; Στιβακτάκη, Μαρία; Armenaki, Katerina; Mastorantonaki, Maria; Stivaktaki, MariaΗ σχέση της παιδείας με την υγεία επισημάνθηκε πολύ νωρίς, κατευθύνεται σε σημαντικό βαθμό για την οικονομικο-κοινωνική ιεράρχηση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας στα περισσότερα νοσήματα. Το γεγονός ότι στις αναπτυγμένες χώρες του κόσμου ¼των κακοηθών νεοπλασιών αποδίδεται στο κάπνισμα και άλλο ¼ σε διατροφικές εκτροπές, σημαίνει ότι η υγειονομική παιδεία μπορεί να συμβάλλει περισσότερο παρά η θεραπευτική ιατρική στην αντιμετώπιση του προβλήματος του καρκίνου. Εξάλλου, η στεφανιαία νόσος της καρδιές αποδίδεται σε σημαντικά ποσοστό (ίσως 50%) σε παράγοντες που υπόκεινται σε διαφοροποίηση ή διορθωτική ανάταξη με μεθοδεύσεις υγειονομικής παιδείας (κάπνισμα, διατροφή, άσκηση). Τέλος, θεωρητικέςήκαιεμπειρίεςενδείξειςσυνδέοναρκετάαλλάνοσήματακαιπαθολογικέςκαταστάσεις( σακχαρώδηςδιαβήτης, αρτηριακήυπέρταση, ατυχήματα, κλπ. ) μεποικίλεςπαραμέτρουςτηςυγειονομικήςπαιδείας. Ουγειονομικός ρόλος της παιδείας δεν περιορίζεται όμως στην πρωτογενή πρόληψη. Η υγειονομική παιδεία αποτελεί προϋπόθεση για την αξιοποίηση των προγραμμάτων δευτερογενούς προλήψεως και για την συνειδητή συμμόρφωση στις εναλλκτικές τους επιταγές για την έγκαιρη επισήμανση των πρώιμων νοσολογικών συμπτωμάτων όπως τα «7 σημάδια του καρκίνου» για την διαμόρφωση ορθολογικής ζητήσεως και σύμμετρης αξιοποιήσεως των υγειονομικών υπηρεσιών και για την δημιουργία μίας ενημερωμένης και υπεύθυνης κοινής γνώμης σε θέματα που αφορούν την ρύπανση του περιβάλλοντος και τις διαδικασίες παροχής της υγειονομικής περιθάλψεως.