Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Tsimplouli, Sofia"
Τώρα δείχνει 1 - 1 of 1
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
Τεκμήριο Βιοδραστικά συστατικά λευκών λαχανικών & οφέλη στην υγεία.(ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, 2020-04-03) Τσιμπλούλη, Σοφία; Tsimplouli, SofiaΣκοπός της εργασίας ήταν η διερεύνηση της πρόσφατης βιβλιογραφίας για τα βιοδραστικά συστατικά των λευκών λαχανικών, καθώς και τα οφέλη τους στην ανθρώπινη υγεία, ώστε να γίνει κατανοητή η διατροφική τους αξία. Μέσα από τη βιβλιογραφική ανασκόπηση τονίστηκαν τα σημαντικότερα σημεία σχετικά με τα βιοδραστικά συστατικά των λευκών λαχανικών, καθώς και τα οφέλη τους στην ανθρώπινη υγεία, μελετώντας και αναλύοντας τη διεθνή βιβλιογραφία και αρθρογραφία των τελευταίων 15 ετών. Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, τα λευκά λαχανικά (σκόρδο, λευκό κρεμμύδι, μανιτάρια, λευκές πατάτες, κουνουπίδι), έχουν σημαντική βιοδραστικότητα. Η κατανάλωση λευκών λαχανικών δρα προστατευτικά στις χρόνιες παθήσεις, όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης, ο καρκίνος, η καρδιαγγειακή νόσος και η οστεοπόρωση.