Λογότυπο αποθετηρίου
  • Ελληνικά
  • English
  • Σύνδεση
Λογότυπο αποθετηρίου
  • Κοινότητες & Συλλογές
  • Όλο το DSpace
  • Ελληνικά
  • English
  • Σύνδεση
  1. Αρχική
  2. Πλοήγηση Ανά Συγγραφέα

Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Vlassi, Maria"

Τώρα δείχνει 1 - 1 of 1
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
  • Φόρτωση...
    Μικρογραφία εικόνας
    Τεκμήριο
    Επίδραση διαφόρων συγκεντρώσεων εκχυλίσματος κομπόστ στη διατηρησιμότητα κομμένων τριαντάφυλλων ποικιλίας Jumlia
    (Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων, 2016-05-31) Βλάσση, Μαρία; Vlassi, Maria
    Mελετήσαμε την επίδραση (i) της μερικής ξήρανσης και (ii) του εκχυλίσματος κόμποστ σε διαφόρες συγκεντρώσεις (στο διάλυμα που τοποθετούνται τα λουλούδια) στην διατηρησιμότητα δρεπτων τριαντάφυλλων της ποικιλίας Jumilia. Βρέθηκε ότι ήπια μερική ξήρανση του τριαντάφυλλου (έως 88% του αρχικού τους βάρους) πριν την τοποθέτηση του στο βάζο δεν επηρεάζει καθόλου τη διατηρησιμότητα των τριαντάφυλλων της ποικιλίας Jumilia. Ωστόσο, περισσότερο έντονη ξήρανση (> 88% του αρχικού τους βάρους), έχει αρνητικές συνέπειες στη διατηρησιμότητα τους. Παρατηρήσαμε επίσης ότι εκχύλισμα κόμποστ (1 και 2 gr L-1) στο νερό που τοποθετήθηκαν τα λουλούδια κατά την μέτρηση είχε θετική επίδραση στη διατηρησιμότητα, ενώ μικρότερες ή μεγαλύτερες συγκεντρώσεις δεν είχαν κάποια επίδραση. Η θετική αυτή επίδραση του εκχυλίσματος κόμποστ στη διατηρησιμότητα οφείλεται στη μείωση της διαπνοής (ανά μονάδα φυλλικής επιφάνειας ανά μονάδα χρόνου), αφού και αυτή δεν επηρεάστηκε από τις επεμβάσεις του πειράματος.

Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΛΜΕΠΑ, Τηλ: (+30) 2810 379330, irepository@hmu.gr

  • Οδηγίες Χρήσης
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική cookies
  • ΕΛΜΕΠΑ

Copyright © 2025, Τμήμα Υποστήριξης Εκπαιδευτικών Διαδικασιών, ΕΛΜΕΠΑ | Βασισμένο στο Dspace