Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Vouraki, Sofia"
Τώρα δείχνει 1 - 1 of 1
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
Τεκμήριο Έρευνα κοινής γνώμης για την διατροφική αξία και την υγιεινή του κρέατος και των κρεατοσκευασμάτων στην Κρήτη.(Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, 2008-2-28T16:47:22Z) Βουράκη, Σοφία; Γρηγοράκη, Νίκη; Vouraki, Sofia; Grigoraki, NikiΤο θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας αφορά την έρευνα τις κοινής γνώμης για την διατροφική αξία και την υγιεινή του κρέατος. Τα βασικά ερωτήματα που προσπαθούν να απαντηθούν είναι η συχνότητα κατανάλωσης κρέατος και κρεατοσκευασμάτων σήμερα στην Κρήτη, η μεταχείριση του κρέατος στα νοικοκυριά καθώς επίσης και το επίπεδο γνώσεων του καταναλωτικού κοινού όσον αφορά το κρέας.Η έρευνα αυτή είναι μία συστηματική προσπάθεια να απαντηθούν τα παραπάνω ερωτήματα όχι μόνο συνολικά για όλη την Κρήτη αλλά ξεχωριστά σε 4 μεγάλες πόλεις αυτής. Η έρευνα έγινε με τη μέθοδο συμπλήρωσης ερωτηματολογίων στις πόλεις του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου και της Σητείας. Συνολικά συμπληρώθηκαν 225 ερωτηματολόγια από άτομα και των δύο φύλων, ηλικίας από 18 ετών και άνω. Η εργασία αυτή χωρίζεται σε 2 μέρη : στο θεωρητικό μέρος που περιλαμβάνει την διατροφική αξία και την υγιεινή του κρέατος και στο ερευνητικό μέρος όπου παρουσιάζονται τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα της έρευνας καθώς και προτάσεις για την ενημέρωση των καταναλωτών.Τα πιο σημαντικά αποτελέσματα της έρευνας συνοψίζονται στα : α) αυξημένη κατανάλωση κρέατος, γεγονός που μπορεί να οφείλεται στην υιοθέτηση του Δυτικού προτύπου διατροφής και β) έλλειψη βασικών γνώσεων για τον χειρισμό του κρέατος απ΄ τους καταναλωτές, που μπορεί να οφείλεται σε ποικίλους παράγοντες όπως στο χαμηλό μορφωτικό επίπεδο των καταναλωτών ή στην έλλειψη ενδιαφέροντος από αυτούς. Τα δεδομένα αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από αρμόδιους φορείς για καινούργια και πιο ολοκληρωμένα προγράμματα ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού.