Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Xenofontos, Katerina"
Τώρα δείχνει 1 - 1 of 1
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
Τεκμήριο Ποικιλίες Κυπριακού οίνου με ιδιαίτερη έμφαση στον τοπικό οίνο Κουμανταρία. - Ποιότητα-Παραγωγή-Εμπόριο.(ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, 2021-06-18) Ξενοφώντος, Κατερίνα; Xenofontos, KaterinaΗ πτυχιακή αυτή περιγράφει την ιστορία του κρασιού στην Κύπρο και την παράδοση που το ακολουθεί μέχρι και σήμερα. Παρουσιάζονται οι γηγενείς ποικιλίες αμπέλου του νησιού, όπου δύο από αυτές ενώνονται για να δημιουργήσουν το ξεχωριστό και μοναδικό κρασί της Κύπρου, την Κουμανταρία. Η Κουμανταρία, το γλυκόπιοτο αυτό κρασί, αποτελεί τον πρώτο οίνο που παράχθηκε στην Κύπρο. Είναι πιστοποιημένο προϊόν προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π) και ίσως είναι το αρχαιότερο κρασί του κόσμου. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της Κουμανταρίας, αλλά και στη διαδικασία παραγωγής της, η οποία παρασκευάζεται σύμφωνα με τους κανονισμούς παραγωγής των Π.Ο.Π προϊόντων. Επιπλέον, με στοιχεία από τον αντίστοιχο φορέα για τον κλάδο της οινοποιίας, περιγράφεται η παραγωγή της Κουμανταρίας αλλά και άλλων οίνων που παράγονται στο νησί και δίνονται επιπλέον πληροφορίες σχετικά με την παραγωγή, την εξαγωγή και την κατανάλωση των κρασιών. Τέλος, συμπεριλαμβάνονται τα οφέλη κατανάλωσης οίνου στην υγεία και η προστασία που προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό.