Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Zachari, Aikaterini Ermioni"
Τώρα δείχνει 1 - 1 of 1
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
Τεκμήριο Αγελαδινό και αιγοπρόβειο γάλα: πόσο ασφαλής θεωρείται πλέον η κατανάλωση του από τον άνθρωπο.(Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, 2019-07-23) Ζαχάρη, Αικατερίνη Ερμιόνη; Zachari, Aikaterini ErmioniΗ παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως σκοπό την ανάλυση και τη μελέτη μέσα από επιστημονικές μελέτες του γάλακτος και των προϊόντων του και κατά πόσο θεωρείται ασφαλής η κατανάλωση του για τον άνθρωπο . Ειδικότερα η εργασία χωρίζεται σε (4) κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο αφορά γενικά στοιχεία για το γάλα, τις κατηγορίες και τα παράγωγα του γάλακτος. Το δεύτερο κεφάλαιο αφορά τη διατροφική αξία του γάλακτος και ειδικότερα τα συστατικά του όπως είναι οι βιταμίνες, τα μεταλλικά στοιχεία, τα ένζυμα, το λίπος και οι πρωτεΐνες. Το τρίτο κεφάλαιο σχετίζεται με τις ευεργετικές ιδιότητες του γάλακτος και κατά πόσο προσφέρει στην υγεία των οστών, στη μείωση πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου και στην προστατευτική δράση έναντι της εμφάνισης υπέρτασης. Το τέταρτο κεφάλαιο αφορά το ειδικό μέρος και σχετίζεται με την διατροφή και την κατανάλωση γάλακτος. Παρουσιάζονται μελέτες όπου παρουσιάζουν τη συνεισφορά του γάλακτος στην ανθρώπινη διατροφή και διαπιστώσεις σχετικά με την πρόληψη πολλών διαφορετικών ασθενειών. Τέλος, ακολουθούν τα συμπεράσματα και η βιβλιογραφία που χρησιμοποιήθηκε για την εκπόνηση της παρούσας εργασίας.