Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Fanouraki, Maria"
Τώρα δείχνει 1 - 2 of 2
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
Τεκμήριο Εφαρμογή βιβλίων απλογραφικής μεθόδου.(Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, 2018-06-07) Φανουράκη, Μαρία; Fanouraki, MariaΗ παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως θέμα την εφαρμογή βιβλίων απλογραφικής μεθόδου. Σε αυτά τα πλαίσια η παρούσα εργασία αποσκοπεί να παρουσιάσει μια εικόνα για τον τρόπο τήρησης των απλογραφικών βιβλίων της ατομικής επιχείρησης σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.Α.Σ). Καθώς και τις εργασίες που απαιτούνται κατά τη διάρκεια της χρήσης (1/1 – 31/12).Η εργασία απαρτίζεται από τέσσερα κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο θα αναφερθώ στην ιστορική εξέλιξη της λογιστικής, βασικές έννοιες, λογιστικές μέθοδοι και μηχανογράφηση. Στο δεύτερο κεφάλαιο θα αναφερθώ στους υπόχρεους τήρησης συναλλαγών που εντάσσονται στην απλογραφική μέθοδο, στον τρόπο απεικόνισης των συναλλαγών αυτών καθώς και τις εξαιρέσεις-απαλλαγές. Στο τρίτο κεφάλαιο θα αναφερθώ στις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών-προμηθευτών, το περιεχόμενο τους, καθώς και το ρόλο αυτών για τη διασταύρωση πληροφοριών. Στο τέταρτο κεφάλαιο θα σας παρουσιάσω την οικονομική δραστηριότητα μιας επιχείρησης για ένα έτος και το οικονομικό της αποτέλεσμα.Τεκμήριο Ο οινοτουρισμός ως μοχλός ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού στο νομό Ηρακλείου.(Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων, 2013-11-29T17:47:56Z) Σφακιανάκη, Χρυσούλα; Φανουράκη, Μαρία; Sfakianaki, Chrysoula; Fanouraki, MariaΣτην παρούσα πτυχιακή εργασία θα αναφερθούμε στην νέα μορφή εναλλακτικού τουρισμού, τον οινοτουρισμό, που αποκτά μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα μέρα με τη μέρα στην χώρα μας και υπόσχεται μια ήπια και βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού στην ύπαιθρο. Στο πρώτο κεφάλαιο αναφερόμαστε στο τουρισμό και στις επιπτώσεις που επιφέρει στις περιοχές που συντελείται ενώ στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύουμε το εναλλακτικό τουρισμό, τα οφέλη του έναντι του μαζικού τουρισμού και τις μορφές του. Στο τρίτο κεφάλαιο μιλάμε για τον οινοτουρισμό, γνωρίζουμε το κρασί και την ιστορία του. Στο τέταρτο κεφάλαιο γνωρίζουμε την Κρήτη και την ιστορία του κρασιού στο νησί. Επίσης αναλύουμε την υφιστάμενη κατάσταση στο Νομό Ηρακλείου σε σχέση με τον οινοτουρισμό, μιλάμε για τους «Δρόμους του Κρασιού» και για άλλες πρωτοβουλίες που έχουν σχέση με τον οινοτουρισμό. Στο πέμπτο και τελευταίο κεφάλαιο αναλύουμε την οικονομική κατάσταση της χώρας και πως αυτή έχει επηρεάσει τον τουρισμό εν γένει, αναλύουμε τα αποτελέσματα της έρευνας μας και επισημαίνουμε την ανάγκη για αλλαγή και πως αυτή θα επιτευχθεί. Ο οινοτουρισμός, τον οποίο μελετάμε, κέρδισε πολύ γρήγορα την αγάπη μας. Ήρθαμε σε επαφή με τη φύση, εξερευνήσαμε άγνωστες περιοχές, γνωρίσαμε νέους ανθρώπους που αγαπούν την δουλειά τους και σέβονται το περιβάλλον, δοκιμάσαμε νέες «μεθυστικές» γεύσεις και αρώματα. Όλα όσο προαναφέραμε μας έδωσαν δύναμη και έμπνευση για να ολοκληρώσουμε αυτή τη μελέτη.