Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Lourakis, Georgios"
Τώρα δείχνει 1 - 2 of 2
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
Τεκμήριο Εργαστηριακή και αγρονομική αξιολόγηση του παραγώμενου κομπόστ των κλαδοκάθαρων του δήμου Ηρακλείου.(Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας, 2009-09-11T09:45:05Z) Δημονίτσας, Δημήτριος; Λουράκης, Γεώργιος; Φίλιος, Αστέριος; Dimonitsas, Dimitrios; Lourakis, Georgios; Filios, AsteriosΗ κομποστοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία αξιοποίησης της πλεονάζουσας βιομάζας (πρωτογενούς οργανικής ουσίας) και μετατροπή της σε ενεργό οργανικό λίπασμα, το «κόμποστ». Η διαδικασία της κομποστοποίησης στηρίζεται στην ύπαρξη και την βιολογία των μικροοργανισμών του εδάφους (μύκητες, βακτήρια, ακτινομύκητες) οι όποιοι και αποδομούν τα οργανικά υλικά του σωρού κομποστοποίησης. Η κομποστοποίηση έχει ιδιαίτερη οικολογική βαρύτητα καθώς αποτελεί έναν άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο ανακύκλωσης. Σχετικές έρευνες απέδειξαν πως το 35 % των οικιακών απορριμμάτων μπορούν να κομποστοποιηθούν.Τεκμήριο Οι επιπτώσεις της κρίσης στις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών στην Κρήτη.(Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, 2015-11-09T10:26:10Z) Ζαφείρης, Εμμανουήλ; Καλοκύρης, Κωνσταντίνος; Λουράκης, Γεώργιος; Zafeiris, Emmanouil; Kalokyris, Konstantinos; Lourakis, GeorgiosΑντικείμενο διερεύνησης της παρούσας εργασίας αποτελεί η συμπεριφορά των επιχειρήσεων οι οποίες δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια της Κρήτης και έχουν ως κύριο αντικείμενο τους της παραγωγή, εμπορία και διάθεση των αγαθών του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας, συνδυαστικά με τον δευτερογενή τομέα, του τομέα των τροφίμων και ποτών και η επίδραση που είχε η κρίση πάνω τους. Πιο συγκεκριµένα, η ανάλυση που πραγματοποιείται εξελίσσεται στα πλαίσια της δευτερογενούς έρευνας και καταλήγει στην διεξαγωγή συγκεκριμένων συμπερασμάτων.