Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Papadopoulou, Christina"
Τώρα δείχνει 1 - 1 of 1
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
Τεκμήριο Η σύγχρονη διατροφή και οι επιδράσεις που δημιουργούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.(ΕΛΜΕΠΑ, Σχολή Επιστημών Υγείας (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, 2024-09-17) Παπαδοπούλου, Χριστίνα; Papadopoulou, Christina; Τσικαλάκης, Γεώργιος; Tsikalakis, GeorgiosΗ παρούσα έρευνα εξετάζει την αυξανόμενη χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (ΜΚΔ) από τους νέους για θέματα υγείας, όπως η σωματική δραστηριότητα, η διατροφή και η εικόνα του σώματος. Οι ειδικοί που ασχολούνται με την υγεία και ευημερία των νέων αναγνωρίζουν τη σημασία των ΜΚΔ ως βασικού μέσου κοινωνικής διάδρασης και αναπόσπαστου μέρους της ζωής τους. Ωστόσο, υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με το πώς αυτά επηρεάζουν τις γνώσεις και τις συμπεριφορές τους σε θέματα υγείας. Επιπλέον, λείπει έγκυρη και αξιόπιστη καθοδήγηση για τη χρήση των ΜΚΔ από τους νέους σε θέματα υγείας από ερευνητές και ιατρούς, και υπάρχει έλλειψη αναφοράς σε κατευθυντήριες γραμμές για τη φροντίδα των νέων στις ευρωπαϊκές και διεθνείς πολιτικές. Υπάρχει, επομένως, ένα κενό στην έρευνα αυτού του πεδίου, που αποτρέπει τους ειδικούς να υποστηρίξουν τους νέους σχετικά με την χρήση των ΜΚΔ για θέματα διατροφής. Η βιβλιογραφία υποστηρίζει ότι οι παρεμβάσεις που συνδυάζουν τα κοινωνικά μέσα και τεχνικές αλλαγής συμπεριφοράς, συμπεριλαμβανομένων των ΜΚΔ, μπορούν να είναι αποτελεσματικές. Στόχος της έρευνας είναι η κατανόηση της γνώσης των φοιτητών σχετικά με τη διατροφή, καθώς και η αξιολόγηση των παρεμβάσεων για τη διατροφική εκπαίδευση που συμβάλλουν στη δημιουργία αυτής της γνώσης. Επιπλέον, εξετάζεται ο τρόπος με τον οποίο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την υγεία και προώθηση της υγιεινής διατροφής. Η έρευνα περιλαμβάνει επίσης την συλλογή και ανάλυση δεδομένων από δείγματα φοιτητών στην Ελλάδα, προκειμένου να παρουσιαστούν συμπεράσματα. Η διπλωματική εργασία περιλαμβάνει δύο μέρη: Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει μια εκτενή ανασκόπηση της βιβλιογραφίας και τον καθορισμό του προβλήματος και του σκοπού της έρευνας. Αναλύονται θέματα όπως η διατροφή και η υγεία των νέων στην ΕΕ, οι γνώσεις και οι στάσεις τους απέναντι στη διατροφή, καθώς και οι επιδράσεις στη διατροφή των παιδιών και των νέων. Επίσης, εξετάζεται η γνώση των φοιτητών σχετικά με τη διατροφή και οι παρεμβάσεις της διατροφικής εκπαίδευσης που συμβάλλουν στη δημιουργία αυτής της γνώσης. Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει το ερευνητικό κομμάτι της έρευνας, με τη συλλογή δεδομένων μέσω ερωτηματολογίου που διανέμεται σε φοιτητές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται σε μορφή διαγραμμάτων και συζητούνται τα συμπεράσματα.