Πλοήγηση ανά Συγγραφέας "Sfakianaki, Eirini"
Τώρα δείχνει 1 - 7 of 7
Αποτελέσματα ανά σελίδα
Επιλογές ταξινόμησης
Τεκμήριο Διατροφή, φυσική δραστηριότητα και ποιότητα ύπνου φοιτητών πανεπιστημίου: βιβλιογραφική ανασκόπηση των εργαλείων – τεχνικών μετρήσεων.(ΕΛΜΕΠΑ, Σχολή Επιστημών Υγείας (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, 2024-07-03) Κωνσταντινίδου, Αγγελική; Τηνιακός, Χρήστος; Konstantinidou, Angeliki; Tiniakos, Christos; Σφακιανάκη, Ειρήνη; Sfakianaki, EiriniΣτην παρούσα εργασία αναλύεται το θέμα της προαγωγής υγείας σε σχέση με ευρωπαϊκούς δείκτες υγείας (διατροφικές συνήθειες, σωματική άσκηση, ποιότητα ύπνου), εστιάζοντας τη μελέτη υποπληθυσμού ατόμων, όπως είναι οι φοιτητές πανεπιστημίων. Είναι δεδομένο πως η φοίτηση στο Πανεπιστήμιο, οι ακαδημαϊκές επιδόσεις, διαμορφώνουν ένα ιδιαίτερο τρόπο ζωής, που πρέπει να διερευνηθεί κατά πόσο εναρμονίζεται με την πολιτική προαγωγής της υγείας των νέων ατόμων. Οι νέοι μετά το 18ο έτος της ηλικίας τους αναλαμβάνουν την ευθύνη της διατροφής τους. Η απόκτηση υγιεινών συνηθειών στην περίοδο φοίτησης στο πανεπιστήμιο καθορίζει την κατάσταση της υγείας τους. Με αυτό το σκεπτικό θεωρείται σημαντική η διαμόρφωση σωστών διατροφικών συνηθειών και η υιοθέτηση υγιεινών συμπεριφορών. Παράλληλα η απόκτηση της μέγιστης δυνατής υγείας και ακαδημαϊκής απόδοσης των φοιτητών συσχετίζεται με την επαρκή διαιτητική πρόσληψη όλων των θρεπτικών συστατικών. Στο πρώτο μέρος αναλύεται η σημασία της προαγωγής υγείας και υιοθέτησης υγιεινών τρόπων ζωής-συμπεριφορών. Παρουσιάζονται τα επιδημιολογικά στοιχεία Ελλάδας και Ευρώπης. Στη συνέχεια αναλύεται η σημασία της προαγωγής υγείας στους φοιτητές, αξιολογείται ο τρόπος ζωής τους (δίαιτα, σωματική άσκηση, ποιότητα ύπνου), διερευνώνται πιθανές διαφορές στις συνήθειες σε σχέση για παράδειγμα με το φύλο. Διερευνάται η συσχέτιση των παραμέτρων που προάγουν τη υγεία και την ποιότητα ζωής. Παρουσιάζονται τα συχνότερα ερωτηματολόγια που χρησιμοποιούνται, όπως το SF-36 (μετρά παραμέτρους της ποιότητας ζωής), το EAT-26 (διαιτητικές συνήθειες), το MBSRQ (αξιολόγησης της εικόνας σώματος), το ερωτηματολόγιο συχνότητας κατανάλωσης τροφίμων (FFQ), το ερωτηματολόγιο γνώσεων διατροφής, το ερωτηματολόγιο μέτρησης της φυσικής δραστηριότητας (IPAQ), καθώς και το ερωτηματολόγιο εκτίμησης του άγχους (Hamilton).Τεκμήριο Διατροφικές συνήθειες και η επίδρασή τους στις ακαδημαϊκές επιδόσεις των φοιτητών.(ΕΛΜΕΠΑ, Σχολή Επιστημών Υγείας (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, 2024-09-18) Μαμέα, Κυριακή; Mamea, Kyriaki; Σφακιανάκη, Ειρήνη; Sfakianaki, EiriniΗ εργασία αυτή πραγματεύεται το θέμα της σχέσης μεταξύ διατροφής και επιδόσεων των φοιτητών. Ξεκινώντας με την οριοθέτηση βασικών εννοιών, εξετάζονται οι έννοιες της «διατροφής» και των «διατροφικών συνηθειών» και αναλύεται η σημασία της διατροφής για την υγεία. Επίσης, εξετάζεται η έννοια της «επίδοσης» και η σχέση της με τη διατροφή. Παρουσιάζονται ερευνητικά πορίσματα σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες των φοιτητών και τη συσχέτισή τους με τις επιδόσεις. Εξετάζονται τα διατροφικά στοιχεία που βελτιώνουν την ευφυΐα και παρέχονται συμβουλές για τη βελτίωση των ακαδημαϊκών επιδόσεων μέσω της διατροφής. Επίσης, εξετάζεται η σύνδεση μεταξύ της Μεσογειακής Διατροφής και της απόδοσης των φοιτητών. Εξετάζεται η επίδραση της διατροφής στη μνήμη και τις λειτουργίες του εγκεφάλου. Παρουσιάζονται γενικά στοιχεία σχετικά με τη μνήμη και αναλύονται οι τροφές που μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργία της μνήμης και του εγκεφάλου. Εξετάζεται η σχέση της διατροφής με την αντίληψη και τη δημιουργικότητα. Αναλύονται οι επιδράσεις της διατροφής στην αντίληψη και δίνεται έμφαση στη σχέση της διατροφής με τη δημιουργικότητα. Συνεχίζοντας, εξετάζει τη σημασία της διατροφής για την υγεία και ευεξία του σπουδαστή. Παρουσιάζονται οι επιπτώσεις της διατροφής στην υγεία και προτείνονται υγιεινές διατροφικές πρακτικές για τη διατήρηση της ευεξίας των φοιτητών. Αναλύονται οι παράγοντες που επηρεάζουν τις διατροφικές συνήθειες των φοιτητών, όπως το κοινωνικό περιβάλλον, οι προσωπικές πεποιθήσεις, οικογενειακό περιβάλλον, κοινωνική υποστήριξη και οικονομική κατάσταση. Παρουσιάζονται τα αποτελέσματα μιας έρευνας που αφορά τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων φοιτητών. Αναλύονται οι τάσεις και οι προτιμήσεις στη διατροφή τους, καθώς και πιθανοί παράγοντες που επηρεάζουν τις διατροφικές τους επιλογές. Εξετάζονται οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες για την προώθηση υγιεινής διατροφής στο πανεπιστήμιο. Αναφέρεται ο περιορισμένος χρόνος, ο περιορισμένος προϋπολογισμός και η έλλειψη μαγειρικών δεξιοτήτων ως προκλήσεις και προτείνονται λύσεις και τρόποι για την αντιμετώπισή τους. Στα συμπεράσματα, αναδεικνύονται οι κύριες ευρήματα και συζητούνται οι συνέπειες της σχέσης μεταξύ διατροφής και επιδόσεων των φοιτητών. Επίσης, προτείνονται περαιτέρω έρευνες που μπορούν να διευρύνουν και να εμβαθύνουν στο θέμα.Τεκμήριο Η σχέση του χαμηλού εισοδήματος με την παχυσαρκία.(ΕΛΜΕΠΑ, Σχολή Επιστημών Υγείας (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, 2024-09-24) Λινάρδου, Μαρία-Ιωάννα; Λυγνού, Μαργαρίτα; Linardou, Maria-Ioanna; Lygnou, Margarita; Σφακιανάκη, Ειρήνη; Sfakianaki, EiriniΣκοπός: Η παρούσα εργασία εξετάζει το χαμηλό εισόδημα και την παχυσαρκία, δύο φαινόμενα τα οποία έχουν διευρυνθεί σε τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο με ανησυχητικούς ρυθμούς. Συγκεκριμένα διερευνάται η σχέση ανάμεσα στις δύο αυτές παραμέτρους, μέσα από βιβλιογραφική ανασκόπηση και νέα έρευνα. Μέθοδοι: Η συλλογή των δεδομένων έγινε εφικτή μέσα από ένα διαδικτυακό ερωτηματολόγιο, μέσα από το οποίο συλλέχθηκαν οι απαραίτητες πληροφορίες από Έλληνες κατοίκους της Πάτρας και της Σαντορίνης. Το δείγμα αφορούσε 152 συμμετέχοντες (εκ των οποίων Ν1=72 και Ν2=80 για κατοίκους από την Πάτρα και τη Σαντορίνη αντίστοιχα) και περιλάμβανε 88 γυναίκες και 64 άντρες. Αποτελέσματα: Τα ευρήματα αποκάλυψαν ότι το 32,9% του δείγματος ήταν υπέρβαρο και το 16,4% ήταν παχύσαρκο. Συνολικά, το 49,3% του δείγματος είχε βάρος που υπερέβαινε το φυσιολογικό εύρος. Το αυξημένο εισόδημα φάνηκε να σχετίζεται με αυξημένο δείκτη μάζας σώματος, και συγκεκριμένα στις γυναίκες. Το γεγονός αυτό έρχεται σε αντιπαράθεση με την ευρύτερη βιβλιογραφία, στην οποία το φαινόμενο της φτώχειας είχε ισχυρή θετική συσχέτιση με αυτό της παχυσαρκίας. Οι γνώσεις των ατόμων πάνω στην παχυσαρκία και τη σοβαρότητά της κρίθηκαν ελλιπείς. Το κυριότερο κριτήριο επιλογής τροφίμων ήταν η αισθητηριακή προσέλκυση, και ακολούθησαν με φθίνουσα σειρά η ευκολία, η τιμή, η υγεία, η διάθεση, η φυσικότητα, η οικειότητα, η ηθική ανησυχία και ο έλεγχος βάρους. Το εισόδημα είχε σημαντική επίδραση στην τιμή του προϊόντος ως κριτήριο επιλογής, με τα υπόλοιπα κριτήρια να μην εμφανίζουν κάποια σημαντική διαφορά. Οι απόφοιτοι πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρουσίαζαν προτίμηση στα κριτήρια τιμής, ευκολίας και διάθεσης, σε σχέση με τους απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το δείγμα εμφάνισε μία αποδεκτή συμμόρφωση στην Ελληνική-Μεσογειακή διατροφή. Συμπεράσματα: Κρίνεται απαραίτητη η βελτιστοποίηση ορισμένων παραμέτρων, με βασικότερες το μέγεθος και τη γεωγραφική θέση του δείγματος, για τη λήψη σαφέστερων αποτελεσμάτων. Επιπλέον, το ποσοστό ατόμων με υπερβάλλον βάρος και έλλειψη των βασικών γνώσεων πάνω στην παχυσαρκία καθιστά απαραίτητη την παρέμβαση του κράτους, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας τόσο σε σχολικό όσο και σε πολιτικό πλαίσιο.Τεκμήριο Καταγραφή της διατροφικής παρέμβασης ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 από το συμβουλευτικό γραφείο διατροφής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.(ΕΛΜΕΠΑ, Σχολή Επιστημών Υγείας (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, 2024-10-16) Νάθενα, Αγνή-Μαρίνα; Nathena, Agni-Marina; Σφακιανάκη, Ειρήνη; Sfakianaki, EiriniΕισαγωγή: Ο Σακχαρώδης Διαβήτης (ΣΔ) είναι μια χρόνια μεταβολική διαταραχή η οποία παρουσιάζει ετερογένεια και χαρακτηρίζεται από διαταραχή του μεταβολισμού των υδατανθράκων, των λιπών και των πρωτεϊνών, εξαιτίας της έλλειψης ινσουλίνης με αποτέλεσμα την αύξηση των επιπέδων γλυκόζης αίματος και τον κίνδυνο επιπλοκών μακροπρόθεσμα. Σκοπός: Διερεύνηση των αποτελεσμάτων των μεταβολών σε επίπεδο ανθρωπομετρικών και βιοχημικών δεικτών σε δείγμα ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 (ΣΔτ2), οι οποίοι έλαβαν διατροφική παρέμβαση στο Συμβουλευτικό Γραφείο Διατροφής (ΣΓΔ) του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ). Μέθοδοι: Για τη διεξαγωγή της έρευνας, η συλλογή του δείγματος πραγματοποιήθηκε με εντοπισμό και καταγραφή των ενήλικων περιστατικών ανδρών και γυναικών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, μέσα από ιατρικούς φακέλους στο ΣΓΔ του ΠΑΓΝΗ. Επιλέχθηκαν 179 περιστατικά ατόμων με ΣΔτ2, οι οποίοι είχαν επισκεφθεί το ΣΓΔ του νοσοκομείου, εκ των οποίων τα 87 επισκέφθηκαν είχαν τουλάχιστον δύο επισκέψεις και ήταν δυνατή η σύγκριση των μεταβολών των αρχικών και τελικών δεικτών τους. Καταγράφηκαν δείκτες όπως το σωματικό βάρος, η περίμετρος μέσης, η γλυκόζη νηστείας και η γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη, καθώς και άλλα ατομικά και ιατρικά στοιχεία του κάθε ασθενούς. Αποτελέσματα: Στην έρευνα εντοπίστηκαν συνολικά 179 άτομα, εκ των οποίων το 63,7% ήταν γυναίκες και το 36,3% άνδρες, με μέση ηλικία τα 59,5 έτη. Το 93,3% βρισκόταν στις κατηγορίες του υπέρβαρου και της παχυσαρκίας, ενώ το 71% είχε αυξημένο ή πολύ αυξημένο κίνδυνο λόγω αυξημένης περιμέτρου μέσης. Στο δείγμα των 87 ατόμων το 78,2% λάμβανε κάποια φαρμακευτική αγωγή, με το 42,5% να παίρνει μετφορμίνη, ενώ το 19,5% έκανε λήψη ινσουλίνης. Από τη σύγκριση των αρχικών και τελικών τιμών των ανθρωπομετρικών και βιοχημικών δεικτών του συνόλου του τελικού δείγματος προέκυψε μείωση σε όλους τους αυξημένους δείκτες, η οποία είχε υψηλή στατιστικά σημαντική διαφορά για το βάρος, το ΔΜΣ, την περίμετρο μέσης και τη γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη (p<0,001), ωστόσο η γλυκόζη νηστείας είχε στατιστικά σημαντική διαφορά (p=0,008). Συμπεράσματα:Με την πραγματοποίηση της διατροφικής παρέμβασης υπήρξε σημαντική μείωση ανθρωπομετρικών και βιοχημικών δεικτών με στατιστικά σημαντική διαφορά. Η γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη έπεσε κάτω από το όριο του 7% κατά μέσο όρο στο γενικό σύνολο του δείγματος, επιτυγχάνοντας τον στόχο του καλού γλυκαιμικού ελέγχου, για την αποφυγή ή τη μείωση των επιπλοκών που θα μπορούσαν να σχηματιστούν από τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης αίματος στο σώμα μακροπρόθεσμα.Τεκμήριο Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στη διαμόρφωση της διατροφικής συμπεριφοράς των μαθητών.(ΕΛΜΕΠΑ, Σχολή Επιστημών Υγείας (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, 2024-09-18) Καπετάνιου, Σταματίνα; Τσαγκαρέλη, Βασιλική; Kapetaniou, Stamatina; Tsagkareli, Vasiliki; Σφακιανάκη, Ειρήνη; Sfakianaki, EiriniΕισαγωγή: Oι διατροφικές συνήθειες επηρεάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής μας. Κατά την παιδική και εφηβική ηλικία αποτελούν το κλειδί για τη διασφάλιση της βέλτιστης ανάπτυξης, υγείας και ευεξίας. Οι εκπαιδευτικοί ασκούν μεγάλη επιρροή στην συμπεριφορά και στις απόψεις, καθώς βρίσκονται στο περιβάλλον των παιδιών και αλληλοεπιδρούν ένα μεγάλο μέρος της ημέρας τους με εκείνα. Σκοπός: Οι κύριοι στόχοι της έρευνας περιλαμβάνουν την αξιολόγηση των διατροφικών γνώσεων και της συμμόρφωσης των εκπαιδευτικών του Άργους με το Μεσογειακό Πρότυπο διατροφής. Μέθοδοι: Το θεωρητικό μέρος αφορά τη διατροφική εκπαίδευση των εκπαιδευτικών, τις διατροφικές γνώσεις και συμπεριφορές ενηλίκων, και τους τρόπους επιρροής των εκπαιδευτικών στις διατροφικές συνήθειες των παιδιών μέσα στο σχολείο. Πραγματοποιήθηκε ποσοτική έρευνα ερωτηματολογίων με δείγμα 50 εκπαιδευτικών του Άργους. Για την έρευνα χρησιμοποιήθηκαν το ερωτηματολόγιο διατροφικών γνώσεων και το ερωτηματολόγιο MEDAS (συμμόρφωση στο Μεσογειακό πρότυπο διατροφής) και ερωτήσεις που αφορούν τα ατομικά χαρακτηριστικά του δείγματος. Αποτελέσματα: Οι διατροφικές γνώσεις των εκπαιδευτικών είναι σε μέτριο επίπεδο ικανοποιητικές όπως και η συμμόρφωση με το Μεσογειακό Πρότυπο διατροφής. Βρέθηκε ότι δεν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ διατροφικών γνώσεων και συμμόρφωσης με την μεσογειακή διατροφή. Επίσης το φύλο, η ηλικία, η οικογενειακή κατάσταση, το μορφωτικό επίπεδο, η παρακολούθηση σεμιναρίων και η συμμετοχή σε προγράμματα Αγωγής Υγεία δεν επηρεάζουν τις διατροφικές γνώσεις των εκπαιδευτικών ούτε την συμμόρφωση τους με το Μεσογειακό Πρότυπο. Συμπεράσματα: Τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την έρευνα είναι ότι οι εκπαιδευτικοί διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη διαμόρφωση της διατροφικής συμπεριφοράς των μαθητών. Ωστόσο, τα ευρήματα επισημαίνουν την ανάγκη για βελτίωση των διατροφικών γνώσεων και της συμμόρφωσης των εκπαιδευτικών με υγιεινά διατροφικά πρότυπα, καθώς και την ενσωμάτωση ενισχυμένων διατροφικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο σχολικό περιβάλλον.Τεκμήριο Σακχαρώδης διαβήτης τύπου Ι και εγκυμοσύνη.(ΕΛΜΕΠΑ, Σχολή Επιστημών Υγείας (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, 2024-09-17) Καργάκη, Μαρία; Πλασκασοβίτη, Ελένη-Μαρία; Kargaki, Maria; Plaskasoviti, Eleni-Maria; Σφακιανάκη, Ειρήνη; Sfakianaki, EiriniΕισαγωγή: Η σωστή διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σε γυναίκες με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση της υγείας τόσο της μητέρας όσο και του εμβρύου. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να παρέχονται ειδικές οδηγίες στις γυναίκες σε κύηση με σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι και θα πρέπει να εξετάζεται η διατροφική πρόσληψη των γυναικών αυτών καθ’ όλη τη διάρκεια της κύησης. Παρά τις πολυάριθμες διατροφικές οδηγίες που υπάρχουν για τις γυναίκες με σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι που βρίσκονται σε εγκυμοσύνη, παρατηρείται σημαντική έλλειψη δεδομένων για τις διατροφικές συνήθειες των γυναικών αυτών σε πρακτικό επίπεδο. Σκοπός: Σκοπός της παρούσας έρευνας ήταν η διερεύνηση των διατροφικών συνηθειών των γυναικών σε κύηση με σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι και της τυχόν σύνδεσης των συνηθειών αυτών με τα δημογραφικά και μαιευτικά – κλινικά χαρακτηριστικά της γυναίκας, καθώς και με την ύπαρξη προγενέστερης ενημέρωσης - εκπαίδευσης. Ερευνητική Προσέγγιση: Το δείγμα της παρούσας έρευνας αποτελούνταν από 10 γυναίκες με σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι που βρίσκονταν σε κύηση, μέσης ηλικίας 29 ± 5,54 ετών, και δεν είχαν μέχρι της στιγμή συμμετοχής στην έρευνα καμία επιπλοκή στην κύησή τους. Οι γυναίκες του δείγματος κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο που δημιουργήθηκε για την παρούσα έρευνα και τα δεδομένα αναλύθηκαν με το SPSS v23. Αποτελέσματα-Συμπεράσματα: Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το 70% των γυναικών που έλαβαν μέρος στην παρούσα έρευνα άλλαξαν τη διατροφή τους, οι περισσότερες γυναίκες του δείγματος (80%) κατανάλωναν γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά και προϊόντα ολικής άλεσης, και το 70% του δείγματος κατανάλωναν καθημερινά περισσότερα από 4 φρούτα. Η κατηγορία στην οποία ανήκαν οι γυναίκες βάσει του ΔΜΣ τους φάνηκε πως επηρέασε σημαντικά τις διατροφικές τους συνήθειες, όπως την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, οσπρίων και ελαιόλαδου, και σε όλες τις παραπάνω κατηγορίες προϊόντων, παρατηρήθηκε ότι οι παχύσαρκες γυναίκες κατανάλωναν λιγότερες μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων, οσπρίων και ελαιόλαδου. Σε επίπεδο ενημέρωσης και εκπαίδευσης, η συντριπτική πλειοψηφία του δείγματος (90%) είχαν λάβει την απαραίτητη ενημέρωση και εκπαίδευση σχετικά με τη διατροφή τους και για τις επιπλοκές του διαβήτη στην κύηση, και όλες είχαν ενημερωθεί σχετικά με την ινσουλινοθεραπεία. Στατιστικά σημαντική σχέση παρατηρήθηκε μεταξύ της λήψης ενημέρωσης και εκπαίδευσης για τη διατροφή και για τις επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη και του αριθμού των μερίδων γαλακτοκομικών προϊόντων που καταναλώνονταν σε ημερήσια βάση, του αριθμού των μερίδων οσπρίων που καταναλώνονταν σε εβδομαδιαία βάση και των μερίδων ελαιόλαδου που καταναλωνόταν συνολικά την ημέρα.Τεκμήριο Το σύστημα και η διάδοση online δημοπρασιών διαφήμισης στο internet.(Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, 2015-09-22T14:50:10Z) Μάρα, Ελένη; Σφακιανάκη, Ειρήνη; Mara, Eleni; Sfakianaki, EiriniΌπως ήταν φυσικό, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και ειδικότερα του διαδικτύου, επηρέασε άμεσα τόσο το εμπόριο όσο και την διαφήμιση. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι της διαφήμισης που δεν έχουν σχέση με το καινούργιο αυτό διαφημιστικό μέσο, όπως ακριβώς και όταν πρωτοεμφανίστηκε. Σήμερα η τεχνολογία και η ταχύτητα διάδοσής της επιβάλλει την online διαφήμιση, η οποία πρέπει να είναι η πρώτη φροντίδα κάθε εταιρείας. Μια συχνή μορφή διαδικτυακής διαφήμισης είναι το λεγόμενο σημείο-δημοπρασία, η οποία περιλαμβάνει adword δημοπρασίες,τα διαφημιστίκα πλαίσια (banners) και άλλες τετοιές μορφές διαφημίσεων. Στο χώρο της δημοπρασίας, η οποία συνήθως διεξάγεται από τις μηχανές αναζήτησης, οι διαφημιστές υποβάλλουν προσφορές για χώρο σε μια ιστοσελίδα. Οι διαφημίσεις τοποθετούνται, είτε ως απάντηση στην αναζήτηση στο διαδίκτυο των χρηστών (όπως στην δημοπρασία adword), ή σε προκαθορισμένες υποδοχές στις ιστοσελίδες. Η εργασία αυτή μελετά το πρόβλημα της online διαφήμισης ως προς τις δημοπρασίες σε πολλούς πλειοδότες και τη μέθοδο εύρεσης του διαγωνισμού και του μηχανισμού στην οποία οι διαφημιστές προσπαθούν να βελτιστοποιήσουν τη χρησιμότητα. Μελετούνται υφιστάμενοι μηχανισμοί δημοπρασίας και προτείνονται τρόποι βελτίωσης των μηχανισμών.